NYTT ÅR – NY BLOGG!

Godt nytt år, og velkommen til lillies blogg! Hyggelig at akkurat DU stakk innom, håper du blir med videre!   

Jeg har lært at man skal presentere seg første gang man møtes, derfor får du litt info om meg:)

Jeg er ekte Oslo – jente (dame?), født og oppvokst i hovedstaden. 

Skolegangen ble unnagjort på Manglerud/Abildsø/KG (jepp, jeg gikk på videregående sammen med kronprinsen:)

Etter ex.phil og 1. avdeling juss startet jeg på Politihøgskolen i Oslo i 1997. Som nyutdannet politi begynte jeg i jobb ved Majorstuen politistasjon i 2000. I 2008 startet jeg som etterforsker ved Seksjon for volds – og seksualforbrytelser og etterforsket saker vedrørende seksuelle overgrep, grov vold, kjønnslemlestelse og drap.

I perioden 2012 – 2015 tok jeg en bachelor i sosialt arbeid ved HIOA, og er derfor både politi og sosionom. Dette er en uvanlig kombo, men jeg synes det er greit å stikke seg litt ut:)

 

Ok, det var litt om meg. Så over til spørsmålet; Hvorfor blogg?

Beslutningen om å opprette denne bloggen har vokst frem i løpet av de siste par årene, en periode som har vært omtrent som å leve i en (dårlig) film. Jeg har opplevd handlinger og beslutninger fra etater, instanser og enkeltpersoner som jeg faktisk ikke trodde var mulig. Ihvertfall ikke i Norge. Noen av handlingene har rammet meg direkte, andre mer indirekte. Landet vårt har som kjent ofte blitt betegnet som «Verdens beste land å bo i.» De par siste årene har gjort meg svært usikker på om det stemmer. Jeg er ihvertfall ikke i tvil om at det fins et stort forbedringspotensiale, og jeg mener at jeg har et ansvar for å informere om «hvor landet ligger.»

Jeg er (og har alltid vært) opptatt av rettssikkerhet og rettferdighet. Det er nok mye av grunnen til at jeg valgte å utdanne meg til nettopp politi. I hele mitt yrkesliv har jeg vært svært nøye med å utføre arbeidet med den profesjonalitet, objektivitet og grundighet jeg mener er helt nødvendig. Alle mennesker er avhengig av et velfungerende politi og et velfungerende rettsvesen. I det hele tatt er vi avhengige av at alle offentlige etater fungerer etter hensikten, gjennom at den enkelte av oss blir lyttet til og tatt på alvor, uansett hvem vi er og hvilket samfunnslag vi tilhører. De siste årene har dessverre vist meg at det er STOR forskjell på hvordan den enkelte møtes og blir behandlet. 

Dette aksepterer jeg ikke! Slik kan vi ikke ha det!

BOsAP_bBZW1

 

Gjennom denne bloggen ønsker jeg å dele mine erfaringer og refleksjoner fordi jeg mener de er viktige for DEG. Jeg tror at du kan bli overrasket over hvordan dagens offentlige Norge fungerer og hvilke overtramp som kan begås. Likhet for loven er kanskje bare fine ord…? Jeg ønsker å bruke min stemme og nå flest mulig fordi jeg er stor tilhenger av informasjon og kunnskap. Jeg tror på den enkeltes mulighet til å få til endring, og jeg har enda større tro på endring når vi er flere som står sammen. Kanskje har du erfaringer og kunnskap du ønsker å dele? Jeg er svært takknemlig for kommentarer!

Mine nærmeste er kjent med den situasjonen jeg har levd i de siste årene, og jeg får ofte spørsmålet «Hvordan orker du»? Jeg innrømmer at jeg i perioder har vært sliten. Humøret går opp og ned. Men vissheten om at jeg fighter for SANNHETEN og DET SOM ER RIKTIG gir meg også styrke. Og jeg har utviklet noen mestringsstrategier og overlevelsesmekanismer som fungerer for meg. Jeg kommer til å presentere noen av disse på bloggen. Kanskje kan de komme til nytte for nettopp deg. Vi har alle våre utfordringer, livet er selvsagt ikke problemfritt for noen.

Jeg avslutter første innlegg her. Det kommer mange flere, det kan jeg love! Målet er å poste et innlegg hver dag.

Denne bloggen skrives av meg som privatperson, la det aldri være tvil om det!

Jeg setter stor pris på at nettopp DU gjør denne bloggen kjent for andre. Håper du stikker innom igjen snart:)

Ønsker deg en FIN nyttårsaften!

lillie

16 kommentarer om “NYTT ÅR – NY BLOGG!

 1. Dette må være den viktigste bloggen i 2017 og peker på alt fra mestring av surrealistiske rettsovergrep til rettssikkerheten i Norge. Lykke til videre med en meget bra start!

  Liker

 2. Veldig spennende. Med din politibakgrunn høres det ut som du vet hva du snakker om og passer på at ting blir håndtert riktig. Lykke til og godt nytt år! Skal følge bloggen din og ser frem til interessante innlegg!

  Liker

  1. Thomas: Jeg vet hva jeg snakker om. Det er derfor jeg snakker:) Og jeg håper folk lytter. Det lønner seg fordi dette gjelder oss alle. Hvis vi ikke kan ha tillit til politi og rettsvesen, hvem kan vi ha tillit til da?

   Liker

 3. Hei! Er en åpenbaring å finne en slik blogg nå. Da vi har opplevd justismord i vår familie nettopp. Håper Ola Thune ser på saken. Har snakket med han for 2 mnd siden. Da skulle han ta tak i saken om ikke så altfor lenge. Personen som har blitt utsatt for justismord blir 70 år i år. Vi pårørende og kjæresten har vondt langt inne i hjerteroten.
  Så lurer jeg hvordan jeg kan lese hele bloggen din fra starten- Oppdaget den nå den 15. august 2017

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: