KONSEKVENSER

 

BOzvrkThmyX

Blogginnlegget på søndag tok for seg hvordan man kan ødelegge for sin eks. I går skrev jeg om et norsk politi som har vist seg å arbeide helt på tvers av det å ivareta den enkeltes rettssikkerhet. Har du tenkt på hvilke konsekvenser det kan få hvis man kombinerer disse to faktorene?

Nei?

Bruk gjerne ett minutt og reflektér over dette spørsmålet. Husk at det er norske forhold det er snakk om her. Trygge, gode, demokratiske Norge, der likestilling skårer høyt på målingene. Der maktforskjellene ikke er utpregede, visstnok. Der korrupsjonen blir påstått å være lav, hele verden tatt i betraktning. Der det offentlige står sterkt, der «ekspertene» er mange innenfor de ulike etatene og der politiet er blant de yrkesgruppene som nyter høyest tillit og troverdighet blant folk flest. 

Vær kreativ i tilnærmingen. Bruk fantasien.

………Hva kom du fram til?

Tenkte du at det, i Norge i dag, er umulig at de to faktorene faktisk opererer sammen? Tenkte du at noen ville ordnet opp hvis det faktisk hadde vært tilfellet? At noen med makt og myndighet, og ikke minst ansvar, ville tatt grep og fått «ting» på rett kjøl og ihvertfall sørget for en gjenopprettelse? Sørget for at ikke uskyldige lider men at de som faktisk har gjort noe galt (straffbart, kritikkverdig) må ta konsekvensene for det de har stelt istand?

Isåfall må du tenke om igjen.

Eller, jeg kan hjelpe deg på veien til innsikt når det gjelder dette temaet.

Først:

De to ovenfor nevnte faktorene har virkelig vist seg å kunne operere sammen. Og jeg skal love deg at det er svært ugunstig for dem som rammes. Først trodde heller ikke jeg at det var mulig. At det måtte dreie seg om misforståelser. At det var en glipp som kunne – og ville – bli rettet opp igjen. Etterhvert måtte jeg innse at det dreide seg om noe helt annet, nemlig helt bevisste handlinger og en helt bestemt styring av et løp som så langt har rammet hardt og brutalt.

Så:  

Det er ikke nødvendigvis slik at de med makt, myndighet og ansvar ordner opp når urett blir begått. Det er faktisk slik at mange slike personer vet om uretten, uten å foreta seg noe som helst. De snur seg vekk, ser en annen vei. Og ikke bare det: Det skjer faktisk også at disse personene forsterker den uretten som har blitt begått ved å «angripe» den eller de uretten har blitt begått mot. Det kan, som du sikkert forstår, føre til store vanskeligheter for mennesker som allerede befinner seg i en svært vanskelig situasjon.

Man kan faktisk oppleve at hele tilværelsen snus på hodet. Fra å ha et «vanlig liv», med jobb, omgangskrets, fritidsaktiviteter og kontakt med familien blir man tvunget til å forholde seg til en hverdag uten jobb, med en mye mindre omgangskrets enn før, svært liten (ingen) tid til fritidsaktiviteter og en delvis knust familie.

Tenker du at konsekvensene ikke kan bli så ille?

Joda…..Det har vist seg at man kan miste jobben som følge av all uretten. «Noen» kan f.eks. skrive et brev til arbeidsgiver (med usanne opplysninger, selvsagt), noe som fører til at arbeidsgiver tar opplysningene på alvor og avslutter den uskyldige parts arbeidsforhold. På dagen. Det hjelper nok hvis den som sender brevet ikke er en «hvemsomhelst.» Da loves man også anonymitet i tillegg. Og når brevet først er sendt, mottatt og tatt på alvor skal jeg love deg at det ikke er enkelt å kjempe seg tilbake i arbeidsforholdet.

Når man utsettes for den uretten som er beskrevet ovenfor er det bare å vinke farvel til fritidsaktiviteter. Mesteparten av tiden går nemlig med til advokatmøter, telefonsamtaler og skriving/gjennomgang av dokumenter. Alt dette for å gjøre et forsøk på å rette opp i handlinger andre personer har begått, handlinger andre mennesker burde tatt (og skulle tatt) ansvaret for å rette opp i forhold til. Man gjør altså den jobben andre får betalt for å egentlig gjøre! Man «jobber» dag og natt, faktisk. Visste du at utvalget av sandwicher på Deli de Luca er godt også kl. 04.00 midt i uken? 

Omgangskretsen krymper. Folk forsvinner. Noen man regnet som venner viser seg å ikke være det. De er ihvertfall ingen støtte i vanskelige tider. Kun medgangssupportere, altså. Det skumle med dette er at mange av disse tilhører yrkesgrupper som burde være svært opptatt av at urett ikke begås og at urett ikke får fortsette.

Familien splittes. Kontakten brytes. Makt benyttes av enkelte slik at de mest sårbare blir skadelidende. Kanskje er skaden uopprettelig, det vil tiden vise.

Og jeg er nå en politiansatt som, av frykt for hva enkelte kan finne på, ikke kan ha navn på ringeklokken. Jeg kan ikke bevege meg fritt alle steder i Oslo. Med god grunn lurer jeg på hva som lurer bak neste sving, både bokstavelig og i mer overført betydning.

Som jeg skrev i forrige innlegg også; Jeg synes ikke dette er greit. Jeg kommer til å fortsette å rope ut at dette IKKE ER GREIT!

Det er faktisk riv ruskende galt.

Jeg vet jo hvem de som har makt og myndighet til å ordne opp i alt dette er. Det hjelper lite, tydeligvis.

 

 

lillie 

 

 

 

 

 

2 kommentarer om “KONSEKVENSER

  1. Jeg tror alle som har erfart litt i livet eller som er engasjerte medmennesker VET at denne type urett skjer. Det kom ihvertfall ikke som en overraskelse på meg det du beskrev i denne bloggen. Det er ikke for ingenting jeg konsekvent skriver norge med liten n.

    Liker

  2. Kjenner meg igjen i det du skriver, selv om situasjonene vi står i likevel er ganske forskjellig. Som du skriver handler det om «de med makt, myndighet og ansvar» som svikter, og at disse personene forsterker den urett som har blitt begått ved å «angripe» den eller de uretten har blitt begått mot.
    Anbefaler deg å lese dette innlegget, som viser til uprofesjonell håndtering av både politi og barnevern.
    http://barnefjern.blogg.no/1440693968_lagt_i_jern.html#comment

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: