HISTORIEN OM NOEN

 

BO2hnM9hN0E

 

 

Det er forskjell på folk!

Floskel, kan man hevde. Men vel verdt å utforske litt, synes jeg.

Noen får til «ting» jeg aldri kommer til å få til. Og noen får seg til å gjøre «ting» jeg aldri kommer til å få meg til å gjøre.

Dette er historien om Noen.

Som du allerede vet er det Noen som får seg til å innlevere en falsk politianmeldelse. For å ramme en eks, f.eks. Noen får seg altså til å la en polititjenestemann/kvinne i politivakten skrive ned side på side med bevisst uriktige påstander om en person som Noen har hatt et langt og nært forhold til og som Noen faktisk har vært helt avhengig av for å få tilværelsen til å gå rundt.

Noen får seg også til å innlevere enda en falsk anmeldelse, og denne gangen nøyer ikke Noen seg med å fokusere på personen nevnt i avsnittet over. Nei, denne gangen trekkes også dennes samboer inn. For å krydre det hele litt, liksom. Og det kunne vært et filmmanus. Med ingredienser som: En kvinne som utgir seg for å være en annen kvinne, misbruk av identitet og uthenting av taushetsbelagt informasjon. Ganske heftig, eller hva? Noen nøyer seg denne gangen med å sende anmeldelsen i brevs form til politistasjonen. Noen behøver heller ikke denne gangen å grunngi sine påstander eller å dokumentere dem på noen måte. Det er sikkert lurt av Noen å velge den politistasjonen der Noen heller ikke ble avhørt i forhold til påstandene i den første anmeldelsen. Noen får ihvertfall til mer enn andre, også i møte med norsk politi.

Noen får seg tydeligvis til å gi blaffen i hvilke kjempekonsekvenser disse handlingene får. Både for den som rammes direkte og for nærmeste familie, for venner og for tilværelsen ellers. Sjansen for at det er nettopp de negative konsekvensene som er selve målet for Noen, er imidlertid til stede. Det er vel de negative konsekvensene som er suksessparameteret, kanskje. Bare så synd for Noen at ikke andre har lagt seg ned og gitt opp, da. Strek i regningen, antakeligvis.

Og apropos regning. Som tidligere nevnt har det vist seg at en attest som ikke stemmer overens med virkeligheten kan koste 10.000 nkr. Denne kan være skrevet ut av f.eks. helsepersonell. Dette er fint for Noen hvis helsesituasjonen er et tema, fordi Noen kan vinne rettssaker med bruk av slike attester. Og når Noen opplever at slike attester gir suksess, skaffer Noen flere. Fordi det kan være spor i virkeligheten som i utgangspunktet kan virke negativt for Noen. Og da er det viktig at Noen «retter opp» sannheten slik at bildet plutselig ser helt annerledes ut. Det er ganske utrolig hva Noen får til i denne sammenheng. Noen kan f.eks. ha benyttet parkeringsbevis for handikappede i 15 år men likevel få utstedt attest på å være, og alltid ha vært, frisk. Er ikke det fantastisk? Det som gjør historien enda bedre er at Noen kan få utstedt en slik attest fra samme lege som har bistått ved søknadene om…….TROMMEVIRVEL….. handikappbeviset! Det er snasent, eller hva?

Noen har også ekstreme talegaver. Og det kan være så bra! Og så farlig. Noen kan nemlig benytte disse til å få fagpersoner på sitt parti. Og når mennesker er på parti med Noen er det viktig å stå sammen, mot andre. Og når man står sammen med Noen, er enighet viktig. Og når Noen påstår at hendelser har funnet sted for lenge siden (og gjerne gråter litt fordi disse hendelsene er så vanskelige å tenke tilbake på) blir fagpersonene enige med Noen om at hendelsene sikkert fant sted. Det er litt vanskelig å huske dem, men Noen forteller jo så billedlig og rørende, så da stemmer det sikkert. Og som fagperson vet man at skriftlighet er viktig. Så når Noen ber om en attest vedrørende en helt bestemt hendelse (som høres litt merkelig ut, men det gjør ikke noe), så skriver selvsagt fagpersonen noen linjer på et A4 ark, slik at Noen blir fornøyd (og forhåpentligvis slutter å gråte).

——————————————–

Penger er nyttig for de fleste. Særlig for Noen. 

Noen har nemlig råd til advokater. De er dyre. Det spiller ingen rolle når formuen er stor. Da kan nemlig Noen sette bort alt skrivearbeidet. Intet poeng å skrive en eneste mail selv, ikke engang til privatpersoner, vedrørende helt private temaer. Og når Noen har nok penger, skriver advokatene omtrent hva som helst. Det spiller ingen rolle om det som skrives er sant eller ikke.

Noen kan f.eks. få en advokat til å skrive at eks`en har begått skadeverk i en felles leilighet som skal selges, og kreve penger for påstått verditap. Eller at eks`en har lånt penger av Noen, som ikke er tilbakebetalt. Eller at eks`en skal betale allerede betalte utgifter, f.eks. i forbindelse med rehabilitering av felles eiendom, slik at eks`en eventuelt står i fare for å betale samme beløp 2 ganger. Det er lurt av Noen å få en advokat til å skrive dette. Da må nemlig eks`en skaffe egen advokat for å svare på beskyldningene. Eks`en må så ta valget mellom å betale det Noen urettmessig krever eller å bli trukket inn for domstolen slik at saken kan prosederes der. Med tanke på det som er skrevet foran, vedrørende attestene som plutselig får virkeligheten til å se helt annerledes ut, er det lett å se at den sistnevnte valgmuligheten kan bli dyr. Ikke for Noen, selvsagt, men for andre.

 

Det ER forskjell på folk!

Fortsatt god kveld, ikke til Noen, men til Alle!

 

lillie

 

 

3 kommentarer om “HISTORIEN OM NOEN

  1. Denne saken forundrer meg mer og mer. Ingen fra det offentlige (advokater, politi etc) gir seg til kjenne. Vi er mange som vet hvem de er så hvor lang tid skal det gå? Før eller siden rakner forsvarsnettet ditt Noen.

    Liker

    1. B.Meyer Strand: I denne saken er det mye grums. Det som har kommet fram til nå er bare litt av det. Og tausheten fra de som burde stått frem og gjort noe, er foreløpig øredøvende. Kanskje de kommer på banen hvis vi roper høyt nok?

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: