HODET I SANDEN

 

 

BO5K_OWhgpx

Jeg har skrevet mye om urett. 

De som har ansvar for å påse at slik urett ikke skjer og oppdager at slik urett likevel har skjedd, har 2 muligheter: Å rydde opp slik at «ting» blir riktig, eller å stikke hodet i sanden. Når jeg tenker meg om har disse personene også en tredje mulighet: Å gå til angrep på dem som uretten faktisk allerede har gått ut over.

La meg dvele litt ved det å stikke hodet i sanden.

Først må jeg bare si at jeg synes det høres mye mer ubehagelig ut med sand i øyne, nese, munn og ører enn å faktisk gjøre den jobben man har søkt på og fått. Dessuten kan jo sanden ødelegge uniformsskjorten, ihvertfall hvis man stikker hodet dypt nok. Det kan også gå hardt utover gullet på skuldrene. Og det pleier politiledere å ta godt vare på, særlig hvis de har mye av det.

Og apropos struts: Det sises altså at strutsen stikker hodet i sanden når den blir konfrontert med et problem fordi den da tror at problemet blir borte. Men det viser seg at strutsen i realiteten løper avgårde eller legger seg ned på bakken og spiller død. Ingen av alternativene fører vel egentlig til en løsning på det aktuelle problemet, men de to sistnevnte sparer ihvertfall skjorte og distinksjoner.

——————————————————————————

 

 

De som utsettes for den uretten jeg har skissert i blogginnleggene de siste 5 dagene har 2 muligheter. Å legge seg ned/gi opp, eller å fighte. Det fins vel egentlig en tredje mulighet også. Å ta med seg et tau til nærmeste tre.

 

Hva ville du gjort?

 

Jeg velger fighten! Men tro meg; Jeg har stor forståelse for at noen legger seg ned. Og eventuelt kjøper tau etter en stund.

Det er viktig for meg at du tror meg på følgende: Denne fighten er også for deg! Fordi du også er avhengig av en velfungerende offentlig sektor og et velfungerende rettssystem. Det har vi ikke nå.

Så fighten fortsetter, det kan du være helt trygg på. Jeg har ikke sand i munnen, så jeg roper ut! Det kan lønne seg å følge godt med i dagene som kommer, både her på bloggen og på andre arenaer……

 

lillie

 

BO5XajWhtr8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 kommentarer om “HODET I SANDEN

  1. Utrolig spennende lesing men ikke minst skremmende. Vi må våkne fra vår naivitet om at Norge er best også på rettsvesen !

    Liker

  2. Folk er dessverre generelt ganske feige når det kommer til stykket. De lukker heller øynene enn å risikere og bli dratt inn i ubehageligheter, og på samme tid glemmer de at de også kan få livet i trynet og bli i behov av støtte. Stå på, du har mange i ryggen.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: