JEG SA IFRA

BO-YxE_hK-W

Mandag 13. april 2015 reiste jeg til Politihuset i Oslo og leverte inn tjenestebevis og adgangskort. Fordi det var det jeg var beordret til å gjøre. Fordi jeg hadde sagt ifra. Om en straffbar handling. På vei til Grønlandsleiret var jeg politi. På vei hjem var jeg…… Ja, hva var jeg egentlig da? Jeg var ihvertfall ikke spesielt glad.

Jeg kan opplyse om at det å ikke ha jobb også fører til at man ikke får lønn. Og det ER kjekt med litt penger. Særlig når man akkurat har kjøpt leilighet. Og det hadde vi. Og det skapte bittelitt bekymring, noe som førte til et par søvnløse netter.

Og det var da fighten startet. For gjenopprettelse. Og da var det jo fint at det ikke var noe større enn politietaten fighten skulle stå imot. For den etaten er jo ikke noe særlig tungrodd og hierarkisk….

Det tok tid, det var mye frem og tilbake. Jeg ble skjelt ut av HR, fikk beskjed om at jeg var iferd med å ødelegge min karriere i politiet. Jeg hadde imidlertid viktigere ting å fokusere på! Og jeg kom meg tilbake til etaten. Som ansatt. Som etterforsker. Og det var jo bra, tenker kanskje du. Og jeg er jo enig, på et vis.

MEN:

Så var jo Noen igang med sitt skitne spill. Den falske anmeldelsen var innlevert. Du husker Noen, ikke sant? Fra innlegget 4. januar. Og det var jo ikke bare det at Noen var godt igang. Politiet var jo også godt igang. På Noens lag. Og du husker kanskje at det var selve etterforskningslederen som begikk det famøse taushetsbruddet? Det som jeg sa ifra om. Og det taushetsbruddet ble anmeldt til Spesialenheten for politisaker. For man skal jo anmelde lovbrudd.

Og hva tror du skjer når Noen og politiet, som allerede er på lag, får vite at politilederen er anmeldt til Spesialenheten? Tror du Noen og politiet blir MINDRE på lag da? Tror du etterforskningen blir MINDRE regissert? 

Eeeehhhh….nei.

Som du nå vet har jeg arbeidet som etterforsker i mange år. Jeg har etterforsket store, komplekse og svært alvorlige saker. Jeg vet hvor viktig det er at politiet gjør jobben skikkelig. Det er på mange måter menneskers LIV man forvalter når man tar avgjørelser som politi. Gale avgjørelser kan få fatale konsekvenser for mennesker som rammes av dem. Det er nettopp derfor gale avgjørelser ikke må begås av politiansatte!

Hvordan tror du det føltes å være vitne til at feil på feil på feil på feil på feil ble gjort i politietterforskningen av Noens falske anmeldelse? Hvordan tror du det føltes å være vitne til at alle feilene gikk utover Noens eks? Og hvordan tror du det føltes å måtte innse at alle feilene skyldtes bevisste handlinger fra politiets side? Politidokumenter ble utlevert til vitner, vitner ble påvirket før avhør, vitner ble nektet avhørt, dokumentasjon ble ikke tatt hensyn til, påstander ble nektet kontrollert, dokumenter forsvant fra saken, møter mellom politiet og vitner ble ikke dokumentert, tidsfrister ble ikke overholdt, avtaler ble inngått mellom Noen og politiet….. osv, osv, osv……

Og nå som du kjenner meg litt; hva tror du jeg gjorde da jeg oppdaget dette? JEG SA IFRA. Og jeg hadde et håp om at en eller annen skulle ta affære. Og vet du hvorfor jeg hadde et håp om det, til tross for det negative jeg allerede hadde opplevd? Fordi det viste seg at flere politifolk var helt enige i at det ble begått feil på feil på feil på feil i den etterforskningen. Flere politiansatte var helt enige i at etterforskningen som ble gjennomført på Majorstuen var «helt hårreisende» og kalte den for en «parodi» og «en farse.» Flere politiansatte var faktisk helt overbevist om at Noens eks var falskt anmeldt.

Og hva tror du disse politiansatte gjorde med dette…..? Ingenting…..!

Og hva tror du jeg gjorde med dette? JEG SA IFRA. Igjen.

Så nå har jeg altså varslet om TO saker. Ett taushetsbrudd og ett justismord.

Da jeg varslet om taushetsbruddet, mistet jeg jobben. Politilederne syntes tydeligvis det var JEG som hadde gjort noe galt. Det rare er at Riksadvokaten viste seg å være helt enig med meg. Etterforskningslederen fikk nemlig et forelegg på 5000 kr.

Nå lurer jeg på hvem som må overbevises når det gjelder justismordet. Politimesteren i Oslo? Politidirektøren? Hvor er de forresten? Kanskje de er på kurs. For å lære om varsling. Det er isåfall på høy tid.

HALLOOOOO til dem som har det reelle ansvaret (og som får betalt for å ha det)……DET FORELIGGER ET JUSTISMORD HER! HVA HAR DERE TENKT TIL Å GJØRE MED DET!?! 

 

lillie  

 

 

  

 

 

7 kommentarer om “JEG SA IFRA

  1. Kjør oppsigelsen inn i rettssystemet. Du kommer til å tape alle instanser i Norge, men har en mulighet for at EMD kan kjøre dette som pilotsak (hurtigspor-sak).

    Liker

  2. Kjenner godt til mentaliteten hvor mange mener noe om kritikkverdige forhold, men ingen tør si fra. Det koster å være den ene som tør. Du er tøff, og det er jeg òg 😀, fordi vi tør.
    Håper vi en gang får vite hvem Noen er….

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: