STILLHETEN

BPAy6NFBKuF

 

…..Shhhhh, it`s oh so quiet……

Jepp, det stemmer! Og det stemmer ikke. Det er både og, nemlig. Både helt stille OG mye lyd. Forvirret? Jeg skal oppklare.

Det har vært ENORM respons på bloggen! Mange leser, noen kommenterer. Og jeg har fått mange tilbakemeldinger på Messenger og sms, Facebbok og Instagram. Både fra kjente og ukjente. Alle tilbakemeldingene har vært positive, det vil si positive når det gjelder det at jeg faktisk står fram med dette.

Mange gir uttrykk for at vi ikke kan ha det sånn, og flere er dessverre ikke overrasket over at slikt kan skje. Noen har erfaring fra lignende saker. Dette forteller meg at det er et behov for mitt engasjement. Jeg kan fortelle at det virkelig er et behov for DITT engasjement også. Jeg setter STOR pris på at du er her. Og husk; jeg gjør dette for DEG og! Bli med videre, vær så snill!

Og så; over til……………stillheten.

Det er (med noen få unntak) HELT stille fra politietaten. Tilbakemeldingene fra den kanten kan telles på en og en halv hånd. Tusen takk, men HALLO!?! Jeg ser av Facebook og Instagram at de politiansatte er på skiturer og på hytteturer og på konserter og i bursdager, og det er vel og bra. Men….HALLO!?! Politifolk leser kanskje ikke Dagbladet?

Joda, jeg vet at hele politi – Norge har fått dette med seg. Jeg har tross alt vært i etaten siden 2000. Jeg vet hvor nysgjerrige politifolk er. Jeg vet hvor mye det snakkes nå. Det snakkes imidlertid i feil retning. I denne retningen, mot meg her jeg sitter i sofaen på Frogner, er det helt…. stille.   

Det sies at taushet er gull. Jeg er helt uenig. Taushet er FARLIG. Tausheten er farlig for DEG. Har du forstått det? Har du virkelig forstått det? Og tatt det innover deg?

I tilfelle du ikke har forstått det helt, skal jeg være enda tydeligere:

DU kan bli uskyldig dømt som følge av denne stillheten. Det er et faktum. Har det skjedd én gang, kan det skje igjen. Og igjen. Og igjen. Hvorfor kan det ikke like gjerne være du som rammes neste gang? Alt som kreves er en person som er villig til å inngi en falsk anmeldelse. Mot deg. Og et politi som setter lovregler og retningslinjer til side. Du har sett at det kan skje. Hvorfor skal det ikke kunne skje igjen?

Og hva vil det si å bli uskyldig dømt? Det kan bety å dømmes til fengsel. For noe du ikke har gjort. Noe som alle rundt deg vet at du ikke har gjort. Inkludert den som har anmeldt deg, selvsagt. Og kanskje vet også politiet at du ikke har gjort det du har blitt dømt for. Men politiet er fornøyd med å få tatt deg. Selv om det er for noe du ikke har gjort. Og hvis du ikke får overbevist noen om at du faktisk er uskyldig dømt, må du inn og sone. I fengsel.

Og du vil jo ikke i fengsel. Særlig ikke for noe du ikke har gjort. Jeg har jobbet i fengsel. Og jeg kan fortelle deg at du vil ikke i fengsel. Og selv om man stadig kan høre mennesker si at «fengsler i Norge er jo som hoteller» så kan jeg fortelle deg at du vil ikke i fengsel. For noe du ikke har gjort.

I og med at en del politifolk virker noe forvirret i forhold til hvem som «fortjener» straff og ikke, tar jeg på meg oppgaven å spre litt informasjon også om dette: Det er den som FAKTISK har gjort noe straffbart, som kan straffes. Det er altså ikke den som IKKE har gjort noe straffbart, som skal straffes. Håper det var oppklarende.

Kjenner du forresten strafferammen når det gjelder å inngi en falsk anmeldelse? Vet du hvor alvorlig det er å lyve for politiet? Å fortelle en bevisst, usann historie? Det kan gi fengsel i opptil 10 år!

Og visste du at man kan straffes med fengsel i 1 år hvis man IKKE sier ifra om en uriktig domfellelse?

Jeg bare nevner det…..

Men ….. shhhhh….. ikke snakk så høyt om det. Det kan hende Noen og noen andre synes det er ubehagelig å høre sannheten.

lillie 

 

    

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

En tanke om “STILLHETEN

  1. Jeg tenker på Arnulf Øverland når jeg leser dette. «Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer dig selv». Er visst noen av kollegene dine som gikk glipp av Øverlands fantastiske diktning på grunnskolen.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: