BACKSTABBING PÅ NORSK

 

 

 

 

Det er vanskelig å finne et dekkende, norsk uttrykk for «backstabber.» 

«Sviker» og «hykler» er ord som går igjen hvis man søker på det engelske uttrykket. 

Jeg har mottatt flere advarsler etter at jeg gikk ut offentlig med denne saken. Ikke truende advarsler altså, heller advarsler «til mitt eget beste», om du forstår hva jeg mener. Flere har påpekt at jeg nå, etter at jeg sa ifra, høyst sannsynlig er stemplet som en illojal polititjenestekvinne og en forræder. Det minner vel om en backstabber, det…….

Sterke ord. Og interessante. På en merkelig måte.

Fordi: Hvis jeg, som er utdannet politi og som er ansatt som politi, sier ifra om lovbrudd som får store negative konsekvenser for uskyldige, skal betegnes som en forræder. Hva skal de andre politifolkene betegnes som da? 

Politilederen som begikk taushetsbruddet, politietterforskerne som brøt enhver regel i etterforskningen, politilederne som i møte sa at jeg ikke er en lagspiller og som kalte meg uegnet (og som nektet å skrive møtereferat….har jeg glemt å si det….?), politilederne som brøt en skriftlig avtale og kastet meg ut av politietaten…..

Hva synes du vi skal kalle dem da?

Hvis jeg er illojal, hva er de da?

Altså: Hvis man sjekker ut ordet «lojalitet», så finner man blant annet 2 interessante synonymer. «Lovlydighet» og Rettskaffenhet.» Hmm…..Hvis jeg har forstått rett (og det trodde jeg ihvertfall jeg hadde fram til denne saken ble satt igang) så har politigjerningen bittelitt å gjøre med nettopp LOVLYDIGHET og RETTSKAFFENHET. 

Jeg trodde IKKE politigjerningen innebar at man som politiansatt skulle bestrebe seg på å bryte loven eller å sette rettssikkerheten til side i møte med folk. 

Mener du jeg har misoppfattet dette?

Politimester og Politidirektør; Har jeg misoppfattet?????????

Det kan jo være interessant å stille spørsmålet; HVEM og HVA en politiansatt skal være lojal overfor? Skal en politiansatt være lojal overfor kollegaer som bryter loven, og altså dekke dem? Skal en politiansatt være lojal overfor kollegaer som gjennom sitt arbeid er til fare for andre mennesker?

 

Da jeg var i mitt første jobbintervju i politiet, i 2000, fikk jeg følgende spørsmål:

«Hvor ligger din lojalitet, Lill – Karine?»

Mitt svar var:

«Min lojalitet ligger i rettssikkerheten.»

Dette er helt sant.

Og jeg fikk jobben.

Jeg bare nevner det.

 

lillie

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: