DEN FALSKE OPPRINGNINGEN TIL POLITIETS NØDNUMMER

 

 

BPVyL-wB0Sv

Jeg har nevnt den tidligere. Den falske oppringningen til politiets nødnummer.

Her får du detaljene:

Noen fant et gunstig tidspunkt. Jeg regner ihvertfall med at Noen synes det var gunstig. Noen oppsøkte et sted der det befant seg andre mennesker også. Og så sa Noen til disse menneskene at Noens eks er farlig. Og Noen sa at eksen befant seg utenfor bygget der Noen og de andre menneskene oppholdt seg, akkurat da. Og Noen sa at eksen var sint. Og Noen sa at eksens bil også sto utenfor bygget. Og Noen sa at Noen var kjemperedd. Og de andre menneskene låste dørene i rommet der de befant seg.

Og så ringte Noen politiets nødnummer 112. Fra det låste rommet. I det nevnte bygget. Og de andre menneskene var sammen med Noen, akkurat der og akkurat da.

Og etter at Noen hadde tastet nødnummeret tok det litt tid før politiet svarte. Politiet hadde nok et par andre ting å gjøre i tillegg til å besvare Noens falske nødoppringning. Det kan jo hende politiet var litt opptatt med å håndtere en reell nødmelding, f.eks.

Og visste du at politiets nødnummer fungerer på den måten at samtalen blir tatt opp på tape helt fra det tidspunktet noen og Noen slår nummeret? Sånn er det nemlig.

Og det betyr at hvis noen eller Noen sier et eller annet, f.eks. til mennesker som befinner seg i samme rom akkurat da, mens det ringer og ringer og det ventes på at politiet skal svare; ja, da blir denne pratingen tatt opp på lyd.

Og Noen pratet. Med de andre menneskene. Men tror du Noen snakket om frykt, og eks, og bil, og sinne og sånt da? Etter at Noen allerede hadde snakket om disse tingene? Mens Noen faktisk ventet på at politiet skulle besvare nødoppringningen?

Nei da.

Da, midt i dette dramaet, midt i nødoppringningen snakket Noen om helt andre ting. Og Noen høres ikke spesielt redd ut. Ikke særlig oppskjørtet i det hele tatt, faktisk.

Jeg har jo jobbet som politi i mange år, som du vet. Og jeg har opplevd ganske mye. Og jeg tror at også jeg ville ha vært litt oppskjørtet hvis jeg hadde hatt behov for å ringe politiets nødnummer. 

Men jeg har jo aldri prøvd å ringe inn en falsk nødmelding. Så det kan jo hende det føles annerledes da. Ikke så skummelt, liksom.

Ihvertfall; Noen prater altså mens Noen venter på svar.

Og Noen konsentrerer seg om et litt morsomt tema, midt oppi det hele. For Noen er nemlig veldig opptatt av at de andre menneskene skal hente TE til Noen. Og Noen er ikke fornøyd med hvilken som helst te. Nei, Noen er veldig opptatt av at det er GRØNN te de andre menneskene skal hente.

Og det er kanskje helt naturlig å være opptatt av sånt, når man ringer inn en falsk nødmelding til politiet. Jeg vet ikke.

Og så svarte politiet.

Og da ble Noen redd igjen. Eller Noen sa ihvertfall det. Og da var ikke Noen så opptatt av den grønne teen lenger. Da var Noen mest opptatt av eks`en. At eks`en sto utenfor og at eks`en var sint. Og da kunne Noen også se eks`ens bil. Fra der Noen befant seg. I det låste rommet. I den bygningen. Og det var godt gjort. Men grønn te har kanskje voldsom innvirkning på synsevnen.

Og Noen oppga eks`ens fulle navn. Og Noen beskrev eks`ens bil.

Og politiet tok Noen på alvor og rykket ut til stedet med uniformert patrulje.

Og som nevnt tidligere, så var ikke Noens eks på stedet da politiet kom dit.

Og det var ikke så rart i og med at Noens eks ikke hadde vært der den dagen i det hele tatt.

Og nå merker jeg at jeg bruker bittelitt humor og ironi igjen. Men det er bare fordi dette opplegget er så utrolig latterlig!!!

Og det latterlige, men å så tragiske, tar liksom ikke slutt.

Fordi: 

Det viser seg at Noen, da politiets nødnummer ble ringt, befant seg i et rom som vender ut mot et sted det ikke kan befinne seg biler. Og det betyr, som du forstår, at Noen uansett aldri kunne ha sett en bil fra det vinduet. Og det må jo de andre som befant seg i samme rom ha forstått. Og det må jo politiet ha forstått da den uniformerte patruljen kom fram.

Men enten så var det ingen som forsto det. Eller så forsto alle det, men syntes ikke det spilte en rolle i det hele tatt. Og uansett hvilken av disse forklaringene jeg velger blir jeg egentlig like bekymret. For menneskers evne til logisk tenkning. Og det at noen av disse menneskene er politifolk gjør meg ikke akkurat roligere.

Og det er da det blir verre. 

Fordi når Noens eks viser politiet kvittering for betalt frisørtime, og det fremgår at Noens eks trakk kortet omtrent akkurat samtidig som Noen ringte politiets nødnummer, så synes politiet det er en så dum opplysning at politiet legger denne kvitteringen vekk.

Og når Noens eks viser politiet bekreftelse fra frisøren, som viser at Noens eks satt i frisørstolen akkurat på det tidspunktet Noen ringte til politiets nødnummer og påsto det med sinne og bil og frykt og alt det der. Da synes politiet at den opplysningen er enda dummere enn den kvitteringen. Og legger den enda lenger vekk.

 

 

Og det er da man begynner å virkelig lure. På hva som foregår i dette landet. Og på om det er behov for en annerledes rekrutteringsprosess til Politihøgskolen.

 

Og bare så det er helt klart. Den frisøren som er nevnt befinner seg ikke i nabobygget til det bygget der Noen befant seg, altså. Den ligger en mil unna.

 

lillie 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: