TAPERNE I SAKEN

BPgGrABh0XU

 

 

Denne saken har noen tapere. Selvsagt har den det. Det sier seg selv, synes du ikke? Med så mange overtramp, både fra privatpersoner og såkalte profesjonelle, kan det ikke bare være vinnere her. 

Men det er ikke jeg som er taperen. Hvis du trodde det. Og det er ikke Noens eks som er taperen. Hvis du trodde det. 

Nei, taperne er helt andre enn oss. Og ja, det er flere av dem.

Noen er en stor taper i denne saken. En av de største. Fordi Noen har gjort så mye galt. Og da mener jeg ikke bare sånn litt dumt. Jeg mener veldig galt. Fordi det Noen har gjort er veldig galt. Og en person som gjør mye galt, er ikke en vinner. Det vet du. Og det vet Noen. Innerst inne. Det er jeg ganske sikker på. 

Og Noen har påført (og påfører stadig) mennesker ødeleggende påkjenninger. Og dette er mennesker som Noen burde ha handlet helt annerledes overfor. Virkelig. Den rollen Noen innehar skal ikke utføres på denne måten. Det er helt feil. Og når man utfører en rolle på en helt feil måte, og alle er enige om at måten er feil, da snakker vi om en taper. Mener jeg, ihvertfall.

Og det Noen har gjort, og stadig gjør, kommer aldri til å bli greit. Det blir aldri ok. Derfor kommer ikke Noen til å bli en mindre taper med tiden. Nei, Noen blir en stadig større taper. Sånn er det bare. Rett og slett.

Fordi det Noen har gjort blir aldri borte. Det forsvinner jo ikke. Gjort er gjort. Og folk kommer jo ikke til å glemme. 

Og det er ikke bare menneskers hukommelse som kommer til å sørge for at det Noen har gjort ikke blir borte. Noen har jo selv gjort sitt for å bevare historien for ettertiden. Fordi Noen har jo produsert så ekstremt mye dokumentasjon på alt det gale som er gjort. Skriftlig dokumentasjon. Og det er mange år siden jeg begynte å sette pris på det skrevne ord. Og det er mange år siden jeg begynte å ta vare på forskjellig skriftlig materiale. Og jeg tar ikke dårligere vare på skriftlig materiale i disse tider, for å si det sånn.

Og det er flere etater som er tapere i denne saken. Fordi de har gjort mye galt, akkurat som Noen. Og ikke minst; fordi de har blitt brukt av Noen. Noen har jo fått disse etatene til å handle på måter som absolutt ikke er meningen. Og etater som ikke gjør jobben sin riktig kan ikke betegnes som vinnere, akkurat.

Jeg er ikke en person som pleier å framheve meg selv. Jeg er ikke det, uansett hvilken oppfatning du eventuelt har dannet deg etter oppstart av denne bloggen. Men det er faktisk viktig for meg å presisere, eller minne om (velg det som passer best for deg) at jeg er en av de veldig få i denne saken som har gjort alt riktig. Jeg er det.

Jeg har varslet. Som politi. Og det har alle politiansatte plikt til å gjøre, ved avdekking av slikt som har foregått i denne saken.

Og når jeg ikke har fått den responsen på mine varslinger, som jeg faktisk skal få i henhold til regelverket, så har jeg kjempet. Jeg har ikke gitt meg. Og jeg gir meg fremdeles ikke.

Og ikke minst engasjerer jeg meg for ivaretakelsen av menneskers rettssikkerhet, slik man selvsagt skal gjøre som politi.

Så jeg har gjort alt riktig.

Og den som gjør alt riktig, er ikke en taper. Det vet du.

Og når det gjelder Noens eks:

Det er et faktum at Noens eks ikke har gjort noe galt. Og mennesker som ikke gjør noe galt, er ikke tapere.

Man må velge sin vei i livet, tenker jeg. Og velge om man vil handle rett eller galt. Og selvsagt kan det oppstå situasjoner der hva som er rett og hva som er galt, kan diskuteres.

Men noen ganger er det krystallklart.

Hva som er rett.

Og hva som er galt.

Og da må man velge.

Enten. 

Eller.

 

13.787 besøkere på bloggen. Det er ikke jeg som er taperen i denne saken.

 

lillie

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: