HVA ER DET MED DENNE SAKEN?

 

BPh-5QXBk5W

 

 

Hvis du har lest noen av, eventuelt alle, de foregående innleggene, så har du lest mye rart. Og jeg har fått mange tilbakemeldinger, kanskje fra deg også. Og flere av tilbakemeldingene har dreid seg om noe som må kunne kalles overraskelse, og frustrasjon. Og flere har skrevet og sagt at de er sjokkert over opplysningene som har framkommet.

Og det forstår jeg godt.

Og det leder meg, og kanskje deg, fram til et interessant spørsmål.

Hva er det med denne saken?

Og la meg like godt stille enda et spørsmål med en gang:

Hva er det som foregår, egentlig? 

I et av de første innleggene skrev jeg litt om trygge, demokratiske Norge. For vi liker jo at landet vårt er nettopp det. Trygt og godt. Eller, vi liker ihvertfall å tro at landet vårt er nettopp det. Og vi liker å tro at våre offentlige etater og systemer fungerer etter hensikten. Og at vi alle behandles slik det er meningen, hvis vi kommer i kontakt med disse. 

Men det er jo ikke sånn. Hver dag de siste 2,5 årene har vist meg at det ikke er sånn. Og jeg forstår det godt hvis du synes det er ubehagelig å få rokket ved din oppfatning av det norske samfunnet. Ingen av oss liker at vår trygghetsfølelse trues.

Beklager å måtte si det; Det norske samfunnet er ikke trygt.

Fordi enkelte mennesker i landet vårt har makt, evne og vilje til å trekke i tråder som omgår systemene. Eller påvirker systemene. Og det vil si at systemene plutselig fungerer helt annerledes enn det man i utgangspunktet skulle tro.

Og for å finne et svar på mitt første spørsmål; Hva er det med denne saken, må jeg faktisk stille et spørsmål til:

Hvem er i denne saken….?

Og du vet at Noen er i denne saken. Og du vet at Noen er mektig. Og rik. Og har en enda mektigere og enda rikere arbeidsgiver.

Og Noens mektige arbeidsgiver har et svært mektig nettverk. Og Noens arbeidsgiver pleier kontakt og omgang med mennesker som sitter i styrer og grupper som har mye å si for både deg og meg og vår velferd. I det daglige. 

Og du vet allerede at Noens mektige arbeidsgiver har skrevet en attest som påstår at Noen er en så ærlig og fin person at alle må tro på det Noen sier. Og du vet også at ihvertfall jeg synes det er merkelig at man har behov for en slik attest. Fra sin arbeidsgiver. Utarbeidet for å gi til politiet. 

Og visste du at Noens mektige arbeidsgiver også har vært med Noen i advokatmøter i denne saken? Og at Noens mektige arbeidsgiver er god venn med en advokat som tidligere hadde en høy stilling i politiet? Og at denne vennen er knyttet til det aktuelle advokatkontoret?

Nå vet du ihvertfall det.

Og husker du jeg nevnte det brevet som ble sendt til eks`ens arbeidsgiver? Det med de falske påstandene som førte til at eks`en mistet jobben på dagen? Jeg forstår at du eventuelt synes det høres utrolig ut.

Men tro det.

Og det skal jo ikke være sånn. At man kan miste jobben på et sånt grunnlag. Men det er jo sånn.

Og når man da prøver å finne ut av hvordan dette er mulig. Og man kontakter ledelse og fagforening og egentlig forventer en eller annen form for fornuftig svar. Midt oppi det hele.

Så får man ikke det.

For da blir det plutselig så vanskelig for både den ene og den andre i den aktuelle organisasjonen å svare i det hele tatt. Og de som faktisk svarer, gir ulike svar. Og flere svarer at «denne saken» kan jeg ikke uttale meg i.

Og i og med alle de falske påstandene som har blitt fremsatt av Noen, både om eks`en og om Noen selv, har det blitt gjort en del undersøkelser herfra. Det har blitt skrevet noen brev, og det har blitt tatt noen telefoner.

Og når det f.eks har blitt foretatt en oppringning til Bymiljøetaten og det har blitt stilt spørsmål ved hvordan det er mulig at Noen både har parkeringsbevis for forlytningshemmede og legeattest som sier at Noen er fullt frisk, så har svaret derfra også vært «denne saken» kan vi ikke uttale oss om. Og når man herfra har spurt damen i andre enden av telefonlinjen hvorfor hun ikke kan uttale seg i «denne saken» så har hun svart at det er en anmerkning på dataskjermen hennes som sier at hun ikke kan uttale seg i akkurat «denne saken.» 

Og husker du oppslaget i Dagbladet, vedrørende varslingene? Der sto det blant annet at Oslo politiforening ble kontaktet av journalist Hultgren. Og da leder i Oslo politiforening ble bedt om å uttale seg, svarte hun: «Denne saken sier vi ingenting om.»

Og da leder av Politiets Fellesforbund ble bedt om å uttale seg sa han: «Vi er bedt av Oslo politiforening om å holde oss unna denne saken

Og du husker at vi har mottatt trusler fra Noens arbeidsgiver, ikke sant? Via det mektige nettverket?

Og du husker at vi ikke kan ha navnet vårt på ringeklokken i frykt for hva Noen, og Noens arbeidsgiver og Noens arbeidsgivers nettverk kan finne på?

Og det er et faktum at ledelsen i Oslo politidistrikt er fullt klar over dette. Jeg har sagt ifra om dette mange ganger. Og du vet at jeg har vært ansatt i Oslo politidistrikt siden 2000. Men tror du ledelsen i Oslo politidistrikt har gjort noe for å beskytte sin mangeårige arbeidstaker? Noe for å trygge situasjonen?

Nei. 

Det eneste Oslo politidistrikt har sagt så langt er: Denne saken begynner å bli vanskelig.

 

Så du forstår at det som foregår i denne saken ikke er bra, ikke sant? Og du forstår at det handler om kontakter og nettverk, ikke sant?

Synes du fremdeles Norge er trygt og godt?

Jeg bare spør.

 

lillie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer om “HVA ER DET MED DENNE SAKEN?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: