TROR POLITILEDELSEN JEG KOMMER TIL Å GI MEG?

 
BPvUfTNBrOE

 

 

Spørsmålet i overskriften kan stilles sånn litt ut i luften. Som en slags undring. For jeg lurer på om det er dette politiledelsen tror, nemlig. Eller håper, eventuelt At jeg, hvis de bare venter lenge nok, kommer til å bli ……… stille. Ikke bare stille, men…….borte. At denne saken, og alle problemstillingene knyttet til den, til slutt vil renne ut i sanden. Forsvinne. Fordufte. Disappear. Disparaître. Verschwinden. Scomparire. Desaparecer.

Ordet har en vakker klang på ulike språk, ikke sant? Men det hjelper jo ikke i denne saken. For i denne saken er det ikke noe som kommer til å forsvinne. I denne saken kommer alt til å fortsette å eksistere. Hvis du spør meg, er det slik det kommer til å bli. Og hvis ikke du spør meg, så spør jeg ihvertfall meg selv. Og da er svaret akkurat det: Alt kommer til å fortsette å eksistere.

Fordi gjort er gjort. Ugjort er umulig å få til. Men å rette opp, går an. Og poenget med å rette opp er jo at ting skal bli riktig. Urett skal bli rett. Rett og slett.

Jeg kan på en måte forstå at politiledelsen tror at jeg kommer til å gi meg. Eller; forstå er feil ord. Det er mer sånn at jeg ser hva de tenker. Om du forstår.

Og når jeg sier at jeg ser hva de tenker, så er det noe sånt: «Hvis vi bare piner og plager henne nok og bryter mange nok avtaler og stikker en drøss med kjepper i hjulene for henne og i tillegg trekker prosessen ut i langdrag; da orker hun til slutt ikke mer.»

Det er noe sånt jeg ser at de tenker. Og jeg er egentlig ingen tankeleser. Men jeg er en ganske god menneskekjenner. Og jeg er ganske god på menneskets psykologi. Og det er også mye av grunnen til at jeg fremdeles er her. Fordi jeg vet hva jeg tåler. Jeg vet at, og hvordan, jeg takler presset. For det er et press. Selvsagt er det et press. Og jeg føler det jo. Det er ikke til å unngå.  

Men jeg er skrudd sammen på denne måten; Når fighten handler om sannhet, rettssikkerhet og rettferdighet, er det helt utenkelig å gi seg.

Jeg er imidlertid fascinert over at de «på den andre siden», som faktisk fighter for løgn, urettferdighet og en fullstendig grusing av rettssikkerheten, holder ut så lenge. Hadde jeg fightet for noe sånt, hadde jeg kollapset etter kort tid. Nei, forresten; Jeg hadde aldri fightet for noe sånt, jeg. Stemmer det. Sånn var det.

Og bare så det er sagt; eller ihvertfall skrevet. Dette er ikke på noen måte et forsøk på å opphøye meg selv. Jeg mener jo at det jeg gjør i denne saken er det enhver politiansatt burde gjort. For meg er det nemlig helt umulig å virkelig forstå hvordan noen i denne etaten, leder eller ikke, kan utøve den oppførselen og forfekte det synet som du også nå er kjent med gjennom denne saken.

Jeg fant forresten noe morsomt på norsk politis egne nettsider; «Politiet skal være et ledd i samfunnets samlede innsats for å fremme og befeste borgernes rettssikkerhet.» 

Akkurat.  

Når jeg ser tilbake på prosessen som har vært så langt, tenker jeg på en sånn figur på tivoli. Jeg tenker forsåvidt på mer enn det, men jeg tenker ihvertfall blant annet på en sånn figur. En sånn som man slår ned med en hammer. Eller slegge. Og så dukker den opp et annet sted. Og så blir den slått ned igjen. Og så dukker den opp igjen. Og så blir den slått ned igjen. Og så dukker den opp igjen….. Ja, du skjønner hva jeg mener.

De tåler mye, de figurene. Sannelig. Og så er de litt irriterende. Eller hva? De dukker alltid opp igjen og ser deg rett i øynene.

En sånn figur fortsetter liksom alltid å finnes. Å eksistere. Exist. Exister. Existieren. Esistere. Existir.

Matte har aldri vært noe for meg. Men språk er jeg glad i.

 

lillie

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: