ÆRLIGHET VARER LENGST

 

BQBZN1pBr2k

 

 

I dag ble jeg gjort kjent med en historie som har minst 2 ting til felles med historien som er utgangspunktet for denne bloggen; Den er nemlig både utrolig og sann.

En dame var på kafé på Storo – senteret i går. Det er jo i og for seg ikke så spektakulært. Noe mer uvanlig, tror jeg, er det at hun hadde 22.000 kr. i lommeboken. Planen var at hun skulle sette pengene i banken. Og nå tenker kanskje du at det ikke var så lurt å ha 22.000 kr. i lommeboken, men hvis man først har 22.000 kr. i kontanter, så er det jo på en måte ganske naturlig å ha dem nettopp der. 

Og jeg tenker at det jo egentlig bør være sånn at man skal kunne gå hjemmefra med 22.000 kr. i lommeboken. Og komme hjem igjen med dem. Hvis man ikke bruker dem i mellomtiden. Eller setter dem i banken. Men i dette tilfellet ble det ikke sånn.

Fordi da damen var på vei til banken, merket hun at lommeboken var borte. Og damen ble lettere panisk. Det kan man forstå. Og hun gikk tilbake til kaféen der hun nettopp hadde vært, og lette etter den. Men hun fant den ikke.

Og damen ble ikke akkurat mindre panisk da. Og forvirringen ble såpass stor at hun gikk hjem. Og ringte til banken derfra. For å få stengt bankkortene. For damen har nemlig penger på bok også.

Og damen hadde en ganske dårlig kveld i går kveld. Og sikkert ikke en særlig mye bedre natt.

Men så kom morgenen.

Og i dag morges ringte telefonen hjemme hos damen. Og det var mannen i banken som ringte.

Og mannen i banken fortalte at en person for noen minutter siden hadde dukket opp i lokalet. Og den personen var også en mann. Og mannen hadde tatt en morgen – kaffe på den samme kafèen der damen var i går. Og under en stol fant han damens lommebok. Og han tok med seg lommeboken og leverte den i banken. Med alle de 22.000 kr. i.

Og det er da jeg tenker at det fremdeles er håp for verden. Inkludert dette landet.

Men det betinger én ting; Ærlighet.

Og når det gjelder historien som ligger til grunn for opprettelsen av denne bloggen, tenker jeg det er på sin plass å minne om forholdet mellom ærlighet og uærlighet. Når det gjelder de involverte personene.

For det er jo et uomtvistelig faktum at det har blitt utøvet mange uærlige handlinger i denne saken. Det er også udiskutabelt at historien hadde sett helt annerledes ut hvis flere av de involverte hadde vært ærlige. 

Da hadde nok ikke denne bloggen eksistert, men for å være ærlig hadde det vært helt ok for meg.

Og jeg vet ingenting om mannen som leverte lommeboken. Annet enn at han gjorde akkurat det. Men la oss leke med tanken om at han, da han så de 22.000 kr, først lurte bittelitt på om han endelig hadde råd til den klokken han ønsker seg. Eller sykkelen han har drømt om ganske lenge. Kanskje var han på et tidspunkt til og med på vei vekk fra senteret. Med lommeboken og pengene. Jeg vet ikke.

Men hvis det var sånn, så er det uansett et faktum at mannen på et tidspunkt valgte ærligheten. Han leverte jo lommeboken. Og alle pengene var på plass.

Så det er sluttresultatet som teller, egentlig. Og det handler mye om å ta til vettet, tenker jeg. Og det ønsker jo jeg at flere skal gjøre. Følge mannens eksempel. Og velge ærligheten.

Ærlighet varer lengst. Jeg liker det uttrykket, jeg. Antakeligvis fordi jeg er helt enig.

 

lillie 

 

 

 

2 kommentarer om “ÆRLIGHET VARER LENGST

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: