ENGASJEMENT

Noe av det viktigste som fins, uansett hvilken sak det er snakk om, er engasjement. Det har både du og jeg sett mange eksempler på tidligere. Saker som ikke hadde fått det ønskede resultatet, hvis ikke folk hadde engasjert seg.

I denne saken er det også engasjement. Og noen engasjerer seg helt klart mer enn andre. Noen engasjerer seg ikke i det hele tatt. De menneskene kommer jeg til å ta en prat med etterhvert. Fordi jeg lurer. På hvor de har blitt av. Og jeg lurer på hvorfor de har tatt det valget de har tatt. Om å ikke engasjere seg.

For det er jo et valg. Og jeg må si at jeg synes det er et dårlig et. Jeg er selvsagt fullt klar over at folk har rett til å velge selv. Men hvis man ikke engasjerer seg for sannhet, rettferdighet, rettssikkerhet og menneskers ve og vel; da forstår ikke jeg helt hva man engasjerer seg for.

En av de som har engasjert seg i denne saken er journalisten, privatetterforskeren og forfatteren Tore Sandberg. Hvis du har vært inne på den relativt nyopprettede Facebooksiden «Varslersaken, varsleren og justismordet,» har du sett at jeg allerede har skrevet om han.

Tore Sandberg har altså intervjuet meg om saken. På film. Og Sandberg har benyttet denne bloggen og denne saken som tema i sin årlige forelesning for journaliststudentene. Og det at en så kunnskapsrik og profilert mann engasjerer seg og gjør saken kjent for andre, setter vi selvsagt stor pris på! Jeg benytter anledningen til å takke Sandberg for det! 

Du skal ikke se bort ifra at det nevnte intervjuet presenteres på bloggen etterhvert, så følg med!

Det blir et kort blogg – innlegg i dag. Engasjement betyr også å bruke krefter, nemlig. Og jeg blir bittelitt sliten noen ganger.

Men det er verdt det, altså. Når fighten er så viktig som denne.

Tenk å ikke engasjere seg, og så angre på det i ettertid.

Det blir utmattende, det.

 

lillie

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: