FOKUS

 

 

BQbGqu2Bjlx

 

 

 

 

Jeg har skrevet mye i denne bloggen. Berørt flere ulike temaer. Benyttet ulike vinklinger. Og blogginnleggene har blitt skrevet parallellt med avisoppslag, lappeklistring, Sandbergs intervju og mer privat formidling til familie, venner og kjente. Og noen ukjente. 

Jeg synes opplegget har vært ganske kreativt. Og jeg har benyttet mye ironi. Jeg har selvsagt ønsket oppmerksomhet rundt denne saken. Men det er viktig å huske på at saken er dønn alvorlig. Og at det som har blitt satt igang av både den ene og den andre har fått store konsekvenser for flere uskyldige mennesker.

Jeg er en av dem, men jeg er absolutt ingen hovedperson her. Som jeg skrev i ett av innleggene; Denne saken handler ikke om meg.

Og det mener jeg. Fordi det er sannheten. Javel, jeg har blitt direkte rammet av bevisste handlinger. Av sterkt kritikkverdige handlinger. Og av noen lovovertredelser. Og jeg vet at det, særlig i avisoppslagene, har blitt rettet mye fokus mot meg og «min sak.» Med andre ord; de 2 formelle varslingene mine i Oslo politidistrikt.

Men det er i denne forbindelse jeg vil be deg justere fokuset. Og rette det mot det som er kjernen i alt dette. Nemlig det som ble igangsatt lenge før jeg varslet. Det som danner grunnlaget for innholdet i mine varslinger. Det som er selve årsaken til at jeg i det hele tatt har status som varsler i dag.

Jeg kjemper ikke denne kampen for meg selv. Så når noen, i sine tilbakemeldinger, viser til «min kamp», så blir det feil. Jeg ønsker ikke fokus på meg selv. Jeg er bare budbringeren her. Det er budskapet jeg ønsker fokus på. Og en stor del av dette budskapet handler om andre mennesker. Små og store. Unge og eldre. Mennesker som alle er uskyldig rammet som følge av enkeltpersoners – og offentlige etaters uhyrlige handlinger. Og unnlatelser.

Jeg ønsker også å presisere følgende; Svært mye har blitt forsøkt før denne bloggen ble opprettet og før avisoppslagene var et faktum. Det har f.eks. blitt skrevet en drøss med bekymringsmeldinger til både den ene og den andre etaten og instansen. Uten at meldingene har blitt tatt på alvor. Og det er svært bekymringsfullt. Men hvis du eller noen andre har noe å utsette på akkurat det, må kritikken rettes mot de etatene. De instansene. Det å, på dette stadiet i saken, foreslå bekymringsmelding som løsning, er bittelitt i seneste laget. Det er, som sagt, forsøkt ca. 100 ganger allerede.

Det er altså en grunn til all denne offentligheten. Det er jo et rop. Til deg der ute. Slik at du skal vite hva som foregår. Slik at også du skal vite hva du risikerer i møte med offentlige myndigheter. Slik at også du skal få mulighet til å handle, hvis du ønsker. Hvis du er bekymret. F.eks. for noen av dem som er direkte rammet i denne saken.

For noe over en uke siden var jeg i møte med Oslo politidistrikt. Det var da jeg fikk beskjed om at etterforskningen ved Majorstuen politistasjon OG de 2 varslingene skal granskes av PWC. Og i det møtet ga jeg uttrykk for noe jeg også ønsker å formidle til deg:

Jeg ønsker ikke å «bråke for å bråke.» Hvis jeg kunne unngått alt dette; varslinger, blogging, avisoppslag, intervjuer, så skulle jeg mer enn gjerne gjort det. Unngått det, altså.

Fordi det hadde vært ensbetydende med at alt det som har skjedd i løpet av de siste par årene ikke hadde skjedd. Da hadde det ikke foreligget falske anmeldelser. Da hadde det ikke blitt begått taushetsbrudd. Da hadde jeg ikke behøvd å bruke tid og krefter på å kjempe meg tilbake til et arbeidsforhold i Oslo politidistrikt. Da hadde vi ikke måttet benytte over 1 million kroner på advokatutgifter. Da hadde vi ikke behøvd å være bekymret for familiemedlemmer vi vet ikke har det bra. Da hadde vi ikke behøvd å benytte alle døgnets våkne timer på å arbeide for at etater og enkeltmennesker skal våkne. Og se hva som foregår. Hvor bekymringsfullt det er. Og ta det på alvor.

Så jeg ber deg ha fokus. På det som er viktig. Og det er ikke på meg. Det er ikke på denne bloggen heller. 

Du bør ha fokus på det som er selve grunnlaget for hvorfor jeg står fram. For hvorfor jeg skriver.

De bevisste handlingene fra enkelte. Som rammer uskyldige.

Der bør du ha fokus. 

Og du bør være bekymret.

 

lillie

 

 

 

 

 

2 kommentarer om “FOKUS

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: