HVA VIL DU BLI HUSKET FOR?

 

BQvtrDxhaWN

 

 

Kaci Kullmann Fives venner og tidligere kollegaer snakker varmt om henne. Om hvem hun var. Om hva hun sto for. Om hva hun oppnådde. 

Om hva hun vil bli husket for.

Og Kaci vil bli husket for mye stort. For mye bra. 

Og selv om Kaci (antakeligvis ikke) hører det som sies om henne nå, så visste hun jo likevel hva folk ville si. Hun visste jo hva hun har utrettet i livet sitt. Og hun visste hvordan folk har oppfattet henne.

For vi vet jo sånt. Vi vet hva vi gjør. Vi vet hvordan vi oppfattes. Vi lever ikke i et vakkuum. Vi påvirker og påvirkes. Alle sammen.

Og det betyr at de valgene vi tar i livet er viktige. Også for ettertiden.

I denne saken har flere mennesker tatt flere valg. Noen av dem svært dårlige. Ihvertfall hvis de i utgangspunktet ønsker å bli husket for noe bra. Og det tror jeg faktisk at de aller fleste ønsker.

Men slik det forholder seg i denne saken, er dette ønsket faktisk for sent å oppfylle for enkelte. Fordi gjort er gjort. Og det som er gjort er så galt. Og det som er gjort har rammet så mange på en så fryktelig negativ måte. Og kanskje er skaden for enkelte uopprettelig.

Og mennesker som begår fryktelig gale handlinger, helt bevisst, tror jeg kommer til å bli husket for nettopp de fryktelig gale handlingene. Og da spiller det ikke så stor rolle om de samme menneskene har gjort et par bra ting opp igjennom. For de gode tingene veier faktisk ikke alltid opp for de dårlige valgene. Det er ikke bestandig sånn at regnestykket nulles ut, for å si det sånn.

Jeg kommer også til å huskes for denne saken. På en helt annen måte.

Og det er mer enn greit for meg.

 

lillie

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: