DET ER JEG SOM ER NOENS EKS 4

 

BRG9BdlBETh

 

 

Jeg kan ikke dy meg. Må bidra med et innlegg i dag også.

I kveld så jeg et innslag på Dagsrevyen. Om barnevernet et annet sted i landet. Som fikk massiv kritikk fra Fylkesmannen. For det ene og det andre.

Og det er ille at forholdene er slik hos barnevernet.

Men er jeg overrasket?

Absolutt ikke.

I løpet av de siste snart 3 årene har jeg selv vært i kontakt med barnevernet. Flere ganger. Og det jeg har opplevd fra denne såkalte profesjonelle etaten har sjokkert meg. Virkelig. 

Du husker kanskje at jeg skrev om uttrykket «barnets beste.» Og at jeg i løpet av de siste årene har lært at det ikke betyr noe i nærheten av det jeg trodde før. Slik barnevernet (også i Oslo) opererer er det tydelig at «barnets beste» er ensbetydende med å ikke ha barnet i fokus. Og det betyr å ta mors parti. Uansett.

Og da mener jeg virkelig uansett.

For mor slipper unna med alt. Løgner og bedrag. Oppdiktede historier. Påstander som hun ikke dokumenterer. Og det hjelper ikke at far dokumenterer at mors påstander ikke stemmer. Neida, barnevernet holder med mor uansett. Og bygger opp under de falske påstandene.

Og når barnevernet begynner å bli lei av fars standhaftighet (og antakeligvis føler bittelitt engstelse for at far kanskje har snakket sant hele tiden) da lukker barnevernet døra. Da er det ikke mulig for far å nå frem med sitt budskap i det hele tatt. Verken pr. telefon, pr. brev eller ved personlig oppmøte. Telefonhenvendelsene blir ikke besvart, brevene blir lagt til side og far blir effektivt kastet ut av barnevernets lokaler når han møter der med den skriftlige dokumentasjonen.

Og barnevernet skriver rapporter. Og de skriver dårlige rapporter. Fulle av feil. Med påstander om at far har sagt ditt og datt i møte med barnevernet. Og når far sier at han aldri har sagt det som barnevernet har skrevet i rapporten, så retter ikke barnevernet opp i det som står skrevet. Neida, da skriver barnevernet heller den samme feilen en gang til . Og sørger for at følgefeilen blir evigvarende.

Så barnevernet, slik jeg har opplevd det, er intet barnevern. Det er et morsvern. Og det bidrar til å ødelegge barna det er ment å beskytte.

Og jeg vet at jeg absolutt ikke er alene om å ha opplevd barnevernet på denne måten. 

Heller ikke i Oslo.

 

Noens eks…..

 

 

En tanke om “DET ER JEG SOM ER NOENS EKS 4

 1. Som far er dette godt og meget bekreftende å lese, i forhold til hva du skriver om her.
  Samtidig så er du ei dame, som selv står i den posisjonen du er i om dagen, og har den jobben du har til daglig, og med tanke på varslingssaken du jobber så intens med å få frem i dagens lys.
  Slik at sannheten og rettferdighet’n kommer frem. Og sist og ikke minst….
  Både forteller og kan bevise ang den TOTALE svikten i og fra det offentlige, man som person kan og vil oppleve i mindre eller større grad. Dersom man først er så «heldig» å bli en av utallige der ute, som vil oppleve dette på kropp og sjel i livet sitt.
  Og noen ganger også med katastrofale følger som aldri vil kunne reverseres noengang!
  2 Tommler opp fra meg 🙂
  Hilsen
  Atle

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: