SAKSGANGEN

BR_qvXNBSAY

 

 

På tide med en liten oppsummering igjen.

Det er stadig nye lesere, og jeg har full forståelse for at det kan være mye å holde orden på i denne saken. Mange spørsmål kan sikkert dukke opp hvis man ikke leser alle blogginnleggene i rekkefølge. Målet er å gi noen svar her:

Den falske anmeldelsen ble innlevert i mai 2014. Samme dag som den falske nødmeldingen ble ringt inn til politiets operasjonssentral (112).

I politianmeldelsen fremsettes det en hel rekke falske påstander, som (naturlig nok) ikke dokumenteres eller underbygges nærmere.

Anmeldelsen oversendes til Majorstuen politistasjon, som rette «vedkommende» i forhold til å foreta den videre etterforskningen.

Og den jobben som gjøres fra politiets side i perioden mai 2014 til våren 2015 er ikke etterforskning. Det er «etterforskning.» 

Det er i den perioden politiet ikke undersøker de nevnte påstandene i anmeldelsen nærmere. Det er i den perioden politiet nekter å avhøre vedkommende som har kommet med alle påstandene, til tross for gjentatte anmodninger om å gjøre nettopp det.

Det er i den perioden politiet utleverer anmeldelsen til vedkommende som har kommet med alle de nevnte påstandene, slik at vedkommende gir denne videre til et av de viktigste vitnene i saken. Og dette vitnet er selvsagt svært påvirket når vedkommende blir avhørt av politiet.

Det er i den perioden politiet nekter å avhøre vitner som kan forklare og underbygge at de falske påstandene er nettopp det. Falske.

Det er i den perioden politiet nekter å ta hensyn til bevis som ligger i saken, bevis som gir et tydelig bilde av at de nevnte påstandene ikke stemmer i det hele tatt.

Det er i den perioden politiet fjerner dokumenter fra sakskomplekset. Dokumenter som viser at de nevnte påstandene ikke kan stemme.

Det er i den perioden politiet nekter å innhente ytterligere dokumentasjon som viser at de nevnte påstandene ikke kan stemme. Selv om politiet blir informert om hvor denne dokumentasjonen fins.

Det er i den perioden politiet nekter å kryssjekke opplysninger fra vitner i saken. Til tross for at politiet blir gjort kjent med at vitnenes forklaringer ikke stemmer overens.

Og det er i den perioden etterforskningslederen på saken begår det mye omtalte taushetsbruddet. Dermed er det også i den perioden undertegnede blir kalt uegnet og uønsket i politiet og plutselig befinner seg «på gaten», uten tjenestebevis og uten lønn. Fordi jeg sa ifra om taushetsbruddet.

Og det er da jeg varsler for første gang. Og varselet handler om Oslo politidistrikts urettmessige gjengjeldelse mot meg, etter at jeg sa ifra om taushetsbruddet.

Deretter starter kampen for veien tilbake, for undertegnedes vedkommende. Etter noen måneder må Oslo politidistrikt bite i det sure eplet og gi meg ansettelsesforholdet tilbake. Etter omlag ett år får jeg igjen et konkret arbeidssted å forholde meg til.

Og det er da jeg varsler på nytt. Denne gangen vedrørende den horrible «etterforskningen» på Majorstuen politistasjon. Med henvisning til at slik saksbehandling fra politiets side er en katastrofe for menneskers rettssikkerhet, både i denne saken og generelt.

Og det er da det blir stille.

Fra Oslo politidistrikt.

Stille.

En lang stund.

Så det er da Dagbladet kommer inn i bildet.

Og jeg kommer på bilde. I Dagbladet. I flere artikler.

Og da våkner Oslo politidistrikt til liv igjen.

Og jeg blir kalt inn til møte med politiledelsen. Sammen med advokat John Christian Elden.

Og det er i det møtet visepolitimester Sponheim gir beskjed om at varslingen skal granskes. At hele «etterforskningen» på Majorstuen skal granskes. Av PWC.

Og granskingen er nå i full gang.

3. mars var jeg i et flere timer langt intervju med PWC.

Og nå venter vi på rapporten derfra.

Fortsettelse følger.

 

lillie

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: