GJENGJELDELSEN

I denne saken har det forekommet brudd på taushetsplikten. Det vet du, hvis du har lest de tidligere blogginnleggene. Da vet du også at den som begikk taushetsbruddet var etterforskningslederen i saken. 

Den som oppdaget taushetsbruddet var jeg. Den som sa ifra om taushetsbruddet var jeg. 

Og taushetsbruddet ble anmeldt til Spesialenheten for politisaker. Og saken ble henlagt.

Og henleggelsen ble påklaget.

Og Riksadvokaten beordret videre etterforskning. Og henleggelsen ble omgjort.

Derfor ble etterforskningslederen til slutt straffet for taushetsbruddet. 

Og sånn sett høres historien ganske «grei» ut, ikke sant. Ikke at det er ok av en politiansatt å begå taushetsbrudd, selvsagt. Men «grei» i den forstand at forholdet ble anmeldt og vedkommende fikk sin straff.

Men historien er ikke så «grei» som den kan virke. For det jeg har fortalt til nå er den korte versjonen.

Nå tenkte jeg du skulle få den lange. Den fullstendige.

Her kommer den:

I en periode var jeg ute av politietaten fordi jeg tok en tilleggsutannelse. Og da jeg var ferdig med den søkte jeg meg tilbake til etaten igjen. Jeg søkte 2 stillinger, og jeg ble innkalt til intervju på begge.

Da jeg møtte til det første intervjuet, på Majorstua politistasjon, var den falske anmeldelsen, som danner utgangspunktet for saken, allerede innlevert. Etterforskningen var i gang, og jeg var allerede «på sporet» når det gjaldt det mildt sagt merkelige som foregikk.

Og da er det på sin plass å minne om at den aktuelle etterforskningslederen var ansatt nettopp ved Majorstua politistasjon. Fordi etterforskningen av den aktuelle saken foregikk ved nettopp Majorstua politistasjon.

Men jeg hadde ikke søkt jobb på hennes avdeling. Nei, jeg hadde søkt jobb ved forebyggende avsnitt. 

Og da kan du kanskje tenke deg at jeg ble en smule overrasket da nettopp den aktuelle etterforskningslederen satt og ventet i rommet der mitt jobbintervju skulle foregå…..?

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: