TOPPEN AV ISFJELLET?

 

BV79hpUl37P

 

 

Jeg får så mange tilbakemeldinger fra dere der ute! Med fine, oppmuntrende ord og lykkeønskninger. Og jeg setter stor pris på hver eneste en. Tusen takk! De gir meg styrke og inspirasjon til å fortsette denne kampen.

Jeg har imidlertid også fått tilbakemeldinger som gjør meg redd. Redd for hva som har foregått i dette landet over tid. Redd for hva som har fått lov til å foregå. Redd for hva som fremdeles foregår. Og de tilbakemeldingene inneholder enkeltpersoners og familiers egne erfaringer knyttet til politi og rettsvesen.

Og jeg har jo visst at denne konkrete saken ikke er den eneste i sitt slag. Jeg lurer imidlertid på om problemet knyttet til dette temaet er mye, mye større enn jeg noen gang har våget å tenke. 

Jeg begynner å tro at jeg, med denne saken, pirker borti toppen av et gigantisk isfjell.

Og det gjør meg skikkelig skremt.

For noen dager siden fikk jeg melding fra en tidligere fengselsbetjent. Han sluttet i sitt yrke fordi han følte på et stort ubehag; Han hadde en bestemt oppfatning av at flere av de innsatte aldri burde vært innsatte. At de var uskyldig dømt.

For noen måneder siden ble jeg kontaktet av 2 personer som soner fengselsstraffer på ulike sider av landet. Begge hevder at de er uskyldig dømt. Og jeg tror dem. Jeg kjenner deres historie nå, og jeg ser mye av det samme som har foregått i «min» sak.

Vi kan ikke ha disse tilstandene i Norge! Vi kan da ikke det!?!

Akkurat dette isfjellet må smeltes! Og fokus på problematikken er helt avgjørende for resultatet.

Derfor håper jeg du forteller om denne saken til alle du kjenner. At du deler bloggen og innleggene på Facebooksiden «Justismord i Norge.» Da kan denne saken brukes som eksempel til å peke på noe mye større.

Det handler om helt grunnleggende rettsprinsipper. For alle og enhver.

Og det er det vel verdt å engasjere seg i forhold til.

 

lillie

 

 

 

 

 

  

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: