JUSTISMORDET BEKREFTES AV EN KOLLEGA!

BWAZJgqljjx

 

Dette brevet fikk jeg i internposten på jobb i går. Fra en kollega i Oslo politidistrikt. En kollega med lang erfaring innen politiarbeid.

Endelig er det en kollega som ikke kan sitte stille og se på det som foregår i denne horrible saken! Tusen takk!!!

Les og del!

lillie

 

 

Hei.

 

Jeg er en kollega av deg, en politibetjent i Oslopolitiet som har mer enn 20 års fartstid i etaten. Jeg har fulgt denne «justismordsaken» nøye, jeg har satt meg grundig inn i den, jeg vet hvem «noen» er, og jeg har kjennskap til saken sett fra begge sider.

 

Jeg er stolt over å jobbe i Oslopolitiet. Ikke minst fordi jeg vet at jeg har mange utrolig flinke, grundige og nøyaktige kollegaer som setter sin ære i å gjøre en best mulig jobb for samfunnet. Jeg har med andre ord stor tillit til den jobben som gjøres av våre kollegaer, og har videre tillit til at dersom feil i etterforskningen av en sak skulle skje så vil feilene bli fanget opp og korrigert i neste kontrollinstans ? altså hos etterforskningsledelsen eller påtalemyndigheten. Som du da sikkert skjønner er jeg derfor av natur ganske skeptisk når jeg hører ordet justismord. For min tillit er nemlig stor til våre kollegaer i Oslopolitiet.

 

Det var også mitt utgangspunkt da jeg startet å sette meg inn i denne saken. Jeg ville tro at våre kollegaer hadde gjort en ordentlig jobb, og at dette slett ikke kunne være et justismord. Nå, etter å ha satt meg inn i saken, sett bevis, vurdert disse kritisk og vurdert det etterforskningsarbeidet som er gjort, er jeg helt endret i mitt syn. Jeg er sjokkert, og føler at dette er en trist sak som kan være med på å ødelegge omdømmet til det flotte arbeidet våre kollegaer gjør hver eneste dag. Etter min mening er dette en sak preget av svært mangelfull etterforskning og ensidig etterforskning, der klare bevis for uskyld har vært lagt til side. Hvordan denne saken har kunnet skli gjennom alle ledd helt inn til domstolen og domsavsigelse er etter min mening helt uforståelig.

 

Vi snakker her om en sak med to parter der partsinteresser står svært sentralt. Alle med politifaglig bakgrunn vet at i slike saker skal det ringe en varselklokke dersom det inngis en anmeldelse fra en av de involverte partene. Slike anmeldelser kan selvsagt være korrekte, men ikke sjelden forekommer det at anmeldelser kan være fremsatt utelukkende for å skaffe seg selv en fordel i partsstridigheten. I denne saken fremkommer dette så tydelig, og det er da skuffende å se at det foretas en slik forutinntatt etterforskningen til fordel for den ene parten. Og dette mens bevis som synliggjør den andre partens uskyld legges til side.

 

Jeg har sett flere av de virkemidlene som «noen» har benyttet overfor politiet og andre offentlige instanser i denne partsstridigheten. Det som overrasker meg er at jeg trodde ikke at det var mulig å nå frem overfor så mange instanser uten å bli møtt med årvåkenhet og kvalitetssjekk av påstander, spesielt ikke når stadig flere bevis indikerte både uriktige anklager, vitnepåvirkning, og andre kritikkverdige/straffbare forhold fra «noen»?s side. Jeg har spurt meg selv om det er fordi «noen» er en så innflytelsesrik og mektig person som hun er at dette har latt seg gjøre, men jeg vet ikke om jeg vil vite svaret.

 

Hvorfor skriver jeg anonymt til deg? Jeg skulle så gjerne være like tøff som deg og stått frem med fullt navn, men jeg tør ikke. Jeg er glad i jobben min, og jeg orker ikke å gå gjennom det samme som jeg har sett at du har gått gjennom. Kall meg gjerne feig, men det som du har vært utsatt for er ikke pent, og jeg har ikke kapasitet til å gå gjennom det samme selv nå.

 

Slik som saken har utviklet seg skjønner jeg at dette ikke er en enkel sak å håndtere for ledelsen i politidistriktet. De er nå meget godt kjent med at «noen» er under gransking, og de vet også at det ikke ville vært tatt ut tiltale mot den andre dømte parten dersom nødvendige etterforskningsskritt hadde blitt iverksatt.

 

Det enkleste vil nok da dessverre være å si at domstolen har vurdert vedkommende som skyldig, og deretter tie saken ned. Det andre alternativet, å erkjenne at det er gjort grove feil som har ført til en uskyldig domfelt, i dette som nå har blitt en prestisjesak, vil nok være en langt tyngre vei å gå. Selv om det er den eneste faglige korrekte veien videre.

 

Jeg er derfor glad for at du har et ivrig pressekorps og gravende journalister med deg på laget. Og jeg krysser alle fingre for at politiledelsen skjønner alvoret og trykker på for at granskningen av «noen» ikke treneres ytterligere. Det synes å være den eneste muligheten for at saken kan ta en riktig vending.

 

Lykke til videre. Jeg håper rettferdigheten seirer til slutt. Beklager nok en gang min anonymitet. Du må gjerne legge brevet ut på bloggen din dersom det føles støttende. Kanskje kan det føre til at andre kollegaer som også kjenner saken og er litt tøffere enn meg tør å stå frem og fortelle. For jeg vet at det er flere enn meg som synes at dette ikke er vårt flotte Oslopoliti verdig.

9 kommentarer om “JUSTISMORDET BEKREFTES AV EN KOLLEGA!

 1. Dette brevet var nødvendig. Håper dere i oslopolitiet leser dette og at dere er inneforstått med at det er svært uheldig og skummelt at privatpersoner begynner å tvile på troverdigheten deres

  Liker

 2. Er så glad for at slike ting kommer frem, og støtter dere fullt ut.
  Jeg har selv i alle år vært av den oppfatning av politifolk, og myndighets personer kan man stole på. Helt til jeg kom bort i en barnevernsak og en politisak for noen for et par år siden, jeg ble sjokkert hvordan vi ble behandla, vi som alltid har vært oppriktige, fortalt hva som er sant og ikke er sant, vi blir ikke blir trodd på. Ikke nok med det at vi ikke blir trodd på, men det blir laget historier og spekulasjoner som da går igjennom rettprosess etter rettsprosess. Det hjelper ikke hva vi sier, den arrogansen som blir vist fra myndighets personene, den er skremmende, og viser ingen forståelse for at vi kan ha rett i våre uttalelser.
  Jeg har vært igjennom mange rettsprosesser, men jeg vil si at ingen av dem er kommet ut med en riktig avgjørelse, jeg også dømt for noe jeg ikke har gjort uten at jeg hadde mulighet for å anke mer. Det som jeg faktisk syntes er noe av det verste er at når jeg forteller at det ikke er riktig, får jeg bare beskjed om at jeg bare prøver og bortforklare og at jeg ikke skjønner alvoret i det jeg har gjort.
  Så ja, jeg har sett arrogansen fra myndighetene, måten de støtter hverandre, for «vi skal ha rett», uansett om det er riktig eller galt. Så dessverre dere politi, og andre myndighets personer. Jeg har totalt mistet respekten for dere.

  Liker

 3. Er så glad for at slike ting kommer frem, og støtter dere fullt ut.
  Jeg har selv i alle år vært av den oppfatning av politifolk, og myndighets personer kan man stole på. Helt til jeg kom bort i en barnevernsak og en politisak for noen for et par år siden, jeg ble sjokkert hvordan vi ble behandla, vi som alltid har vært oppriktige, fortalt hva som er sant og ikke er sant, vi blir ikke blir trodd på. Ikke nok med det at vi ikke blir trodd på, men det blir laget historier og spekulasjoner som da går igjennom rettprosess etter rettsprosess. Det hjelper ikke hva vi sier, den arrogansen som blir vist fra myndighets personene, den er skremmende, og viser ingen forståelse for at vi kan ha rett i våre uttalelser.
  Jeg har vært igjennom mange rettsprosesser, men jeg vil si at ingen av dem er kommet ut med en riktig avgjørelse, jeg ble også dømt for noe jeg ikke har gjort uten at jeg hadde mulighet for å anke mer. Det som jeg faktisk syntes er noe av det verste er at når jeg forteller at det ikke er riktig, får jeg bare beskjed om at jeg bare prøver og bortforklare og at jeg ikke skjønner alvoret i det jeg har gjort.
  Så ja, jeg har sett arrogansen fra myndighetene, måten de støtter hverandre, for «vi skal ha rett», uansett om det er riktig eller galt. Så dessverre dere politi, og andre myndighets personer. Jeg har totalt mistet respekten for dere.

  Liker

 4. Så flott å se at oslopolitiet har minst to oppegående politibetjenter, men leit at vedkommende ikke tør å stå frem. Det sier i grunn veldig mye om kulturen og ledelsen i oslopolitiet.

  Liker

 5. Flott at du får støtte, men hjelper nok lite når vedkommende er for feig til å stå frem. En i politiet vet at noen urettmessig straffeforfølges og dømmes, men på grunn av seg selv ønsker ikke vedkommende å stå frem. Skremmende og viser hvordan og hvorfor slik ukultur kan få fortsette. Vedkommende burde skamme seg. Han/hun skal fremme rett og hindre urett og da kan en ikke skjermen seg med å tenke på seg selv. Stå på videre. Vet hva du kjemper i mot og tenker på deg.

  Liker

 6. Som Edvard Stustad så treffende skriver; «vi skal ha rett», uansett om det er riktig eller galt. Det vi ser er en ukultur som har utviklet seg i offentlig sektor, hvor offentlige etater beskytter hverandre for å trumfe igjennom sin vilje, noe som kalles en sterk statlig styring og hvor den private part ikke har noen som helst rettssikkerhet. Barnevernet er et av landet over 40 offentlige tilsyn med definisjonsmakt og et mandat til å opptre som en stat i staten, og som kan beordre politiet til å avse resurser, et politi som da er å annse for forvaltnings assistenter. Når forvaltningen ber om politiassistanse, så plikter politimesteren evnt. vakthavende politijurist å undersøke lovligheten av vedtaket(jf. forvaltningsloven). Dette gjøres så å si aldri, da politiet synes å frykte tilsynenes vrede om de nekter tilsynene bistand. Er det rart at en stadig større andel av befolkningen mister tilit til politietaten ?

  Liker

 7. Har stor respekt for at du tør å stille opp og vise ansikt utad. Brenner for slike saker selv. Har alt for mange gode kamerater som har blitt utsatt for denne galskapen i rettssystemet.

  Liker

 8. Takk for at du skriver! Dessverre mange flere enn vi frykter, er gjennom dette! Hvorfor TROR politi/dere/ BHV slik på disse mødre/»damer» ?! Og hvorfor er det ikke konsekvenser for damer?!

  Liker

 9. Er det mulig å være så feig,tenker jeg. Men vedkommende er nok bare en av mange som velger å være illojal mot sitt virke som politi. Katastrofe!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: