OPPSUMMERING SÅ LANGT

 

Det er mange nye lesere av bloggen, og mange nye følgere av Facebooksiden «Justismord i Norge.»

Jeg har fått noen spørsmål om hva denne saken dreier seg om, helt konkret. Jeg har full forståelse for at det er mye materiale å sette seg inn i. Derfor kommer det en foreløpig oppsummering her:

Jeg er politiutdannet, og har vært ansatt i Oslo politidistrikt siden 2000. Jeg har jobbet på ordensavsnitt og på forebyggende avsnitt. I perioden 2008 – 2013 arbeidet jeg som etterforsker ved seksjon for volds – og seksualforbrytelser på Politihuset på Grønland. Også i dag er jeg ansatt som etterforsker. Nå på Stovner politistasjon. Jeg har med andre ord solid erfaring fra politietaten, og jeg vet hva jeg snakker om når jeg senere i denne oppsummeringen kommer inn på hårreisende etterforskningsarbeid.

Våren 2014 ble det innlevert en anmeldelse ved Majorstuen politistasjon. Anmeldelsen er bare oppspinn, og inneholder så å si ikke en eneste sann påstand. Vedkommende som ble anmeldt er min samboer i dag. Vedkommende som anmeldte han var hans eks. Jeg presiserer at jeg IKKE kjente min nåværende samboer da den nevnte anmeldelsen ble inngitt. Da vi møttes visste ikke han at jeg var politi. 

I løpet av den såkalte etterforskningen av den aktuelle saken (som jeg selvsagt ikke på noen måte var en del av) oppdaget jeg et taushetsbrudd begått av etterforskningslederen på Majorstuen. Og det taushetsbruddet sa jeg ifra om. Først til nærmeste leder. Og så videre oppover i systemet. Det resulterte i at jeg likevel ikke fikk den stillingen jeg allerede hadde begynt i, og som jeg hadde skriftlig lovnad om å innstilles som nr. 1 til. Mitt navn ble nemlig strøket fra innstillingslisten før den ble sendt til ansettelsesrådet. Av ledere i Oslo politidistrikt ble jeg kalt uegnet til å jobbe i politiet, jeg fikk beskjed om å levere inn tjenestebevis og adgangskort, og sto plutselig «på gaten» uten lønn.

Da leverte jeg inn det første formelle varselet, og jeg fikk altså status som varsler.

Jeg brukte flere måneder på å fighte meg tilbake til jobb i politiet. Samtidig ble det nevnte taushetsbruddet, begått av den nevnte etterforskningslederen, anmeldt til Spesialenheten for politisaker. Saken ble først henlagt, men etter påklagelse til Riksadvokaten ble etterforskningslederen funnet skyldig og ilagt et forelegg.

Parallellt med alt dette begynte jeg å avdekke at det foregikk veldig mye «rart» (for å si det mildt) i den etterforskningen som pågikk på Majorstuen, etterforskningen av den nevnte anmeldelsen som ble inngitt av min samboers eks. Min samboer hadde selvsagt tilgang til sakens dokumenter via sin advokat, og jeg begynte å stille han spørsmål i forhold til sakens utvikling.

 

 

Jeg oppdaget blant annet at:

 

«Noen» (som er betegnelsen på min samboers eks, i bloggen, ALDRI ble avhørt etter at hun innga anmeldelsen. Hennes påstander fikk altså stå helt uimotsagte.

«Noen» ringte inn en falsk nødmelding til politiets nødnummer (112) der hun påsto at min samboer sto utenfor der hun befant seg. Min samboer kan dokumentere at han ikke var i nærheten, men politiet bryr seg ikke om denne dokumentasjonen

Min samboer leverte inn MYE dokumentasjon som viser at det «Noen» påsto, ikke stemmer. Mye av denne dokumentasjonen ble fjernet fra saken, av politiet.

Politiet nektet å avhøre vitner som har opplysninger om at det «Noen» påsto, ikke kan stemme.

Politiet leverte ut politidokumenter til «Noen», og disse leverte hun videre til viktige vitner i saken, slik at de kunne pugge innholdet før de ble avhørt av politiet. (Og husk at dokumentene inneholdt Noens allerede uriktige påstander)

Osv, osv…..

Jeg tror det er ganske enkelt for de fleste å forstå at slik hårreisende etteforskning kan føre til justismord.

Jeg leverte også inn et formelt varsel vedrørende det nevnte etteforskningsarbeidet. Etter mye frem og tilbake, og mye «mas» og støy fra min side besluttet politimesteren i Oslo at etterforskningen som var foretatt ved Majorstuen politistasjon skulle granskes av et eksternt firma. PwC ble satt på saken. Jeg var til intervju der i begynnelsen av mars. Granskingen har tatt LANG tid, mye fordi PwC har slitt med å få de aktuelle polititjenestemennene og kvinnene inn til intervju.

Vi venter fremdeles på rapporten fra PwC. Den skal være klar i august.

Så DETTE er det denne saken dreier seg om. Det er på grunn av alt dette jeg er en varsler. Det er på grunn av alt dette jeg skriver blogg og har opprettet Facebookside. 

Og det handler om RETTSSIKKERHET for alle i dette landet! En rettssikkerhet som ikke på noen måte er en garanti nå, slik systemene fungerer. Og slik enkeltpersoner får seg til å opptre.

En vesentlig opplysning helt avslutningsvis:

For ikke lenge siden oppdaget jeg noe nytt i politiets dokumenter. Min samboer kunne fortelle meg om et dokument forfattet av politiet selv. Og i det dokumentet fastslås det at «Noen» (som altså innga den nevnte anmeldelsen som inneholder de uriktige påstandene) har en TILKNYTNING til den etterforskningslederen på Majorstuen som er nevnt en god del ganger nå….!

Og da passer det å nevne at «Noen» ikke er «hvem som helst.» Vi snakker makt, forbindelser og penger. For å si det sånn.

Håper dette var oppklarende.

lillie

 

 

5 kommentarer om “OPPSUMMERING SÅ LANGT

 1. Kort og flott oppsummering. Jeg blir helt kvalm når jeg leser det du skriver da dette på mange områder er svært likt en sak ved Telemark politikammer. Setter stor pris på det motet du viser ved å fronte en slik sak som dette. Viktig for alle andre som kjemper slike kamper som dette. Håper virkelig du oppnår rettferdighet og at «ugressene» blir fjernet slik at de ikke kan fortsette å ødelegge andres liv på denne måten. Stå på videre. Heier på deg. Vi kan ikke ha det slik at det er hvem du er og hvor «tykk» lommebok du har, som skal være avgjørende for rettsikkerheten.

  Liker

  1. Gro Ødegård: Jeg er så enig i at vi ikke kan ha det sånn! Og for å få til endring er det helt nødvendig med fokus på problematikken. Jeg lover å gjøre mitt, og jeg håper flere følger etter.

   Liker

 2. Hallooo ringer det ingen bjeller her?? Alle som leser bloggen ønsker lykke til?? Hva skjer med samfunnet? Hva skjer med medmenneskelighet!? Jeg blir kvalm av det jeg leste om saken! En jente/dame mot hele korrupte politi staten( sorry bruker sterke ord) dette her burde vi stå sammen med lill Karin! Og jeg skjønner ikke hvor i helv…er media i dette her? De er flinke til å ha pisse saker i front sidene, men en sånn grusomhet begått av selve lovheverne snakker de ikke piiip om😡😡jeg er med deg står ved din side der du trenger meg! Stå på og ikke gi deg!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: