I DISSE VALGTIDER

 

BYFkQR4F1uS

 

 

 

Man har alltid et valg. Eller flere.

Jeg valgte å varsle om den katastrofale etterforskningen som førte til justismord. Deretter valgte jeg å gå ut offentlig. Jeg valgte å starte blogg og stå fram i pressen. Og så valgte jeg å opprette Facebookside om denne problemstillingen som jeg (og mange med meg) anser som svært viktig for oss alle.

Og forut for at jeg tok mine valg, hadde andre altså tatt sine.

En person hadde valgt å gå ut av et forhold. Noen hadde valgt å ringe en falsk nødmelding til politiet og inngi en anmeldelse full av bevisste usannheter.

Og politiet valgte altså å håndtere saken stikk i strid med lovregler, andre regler, retningslinjer og normal prosedyre for etterforskning.

Når det gjelder håndteringen av meg som varsler, kollega og person er det også mange som har tatt et valg. Fagforeningen, som jeg har vært medlem av siden 2000, har valgt å holde seg laaaaangt unna. Lederen for mitt eget lokallag har valgt å uttale seg til pressen med setningen «denne saken uttaler vi oss ikke om.» Ledere i politietaten har valgt å ligge lavt. Eller; et par av dem valgte jo å gå høyt ut og kalle meg uegnet og ta ifra meg tjenestebeviset. Men resten av dem har stort sett valgt den lave tilnærmingen. Den tause tilnærmingen.

Et fåtall kollegaer har valgt den støttende varianten. Og det takker jeg selvsagt for. Mange har tilsynelatende valgt å forsvinne. Helt.

Mange av dere der ute har valgt å engasjere dere, i forhold til denne saken, og andre lignende saker. Jeg tenker at vi er avhengige av at flere tar det valget.

Før sommeren tok jeg enda et valg. Jeg valgte å henvende meg til medlemmer av Justiskommiteen. Deriblant lederen. Jeg skrev om saken. Om etterforskningen. Om justismordet. Og om varslingen.

Og de jeg valgte å sende mail til, tok også et valg. 

De valgte tausheten. De valgte å ikke svare. De valgte å ikke returnere så mye som en linje om at mailen var mottatt.

Valgfrihet er fint, synes jeg. Likevel synes jeg noen valg er bedre enn andre. Og jeg synes det er skremmende med en Justiskommite som velger å ikke være interessert i denne problemstillingen.

I og med at valgene vi tar får konsekvenser, både for oss selv og andre, velger jeg å synes at det er lurt å ta gjennomtenkte valg.

Hva velger du?

 

 

 

lillie

 

 

 

 

4 kommentarer om “I DISSE VALGTIDER

 1. En venn sa en gang til meg, Gjør rett – frykt intet. Du gjør rett og har integritet, det du står for og din bakgrunn vil gi deg rett. Det er forskjellen på deg som har integritet og den svake majoritet på den motsatte og tause siden av bordet. Stå på, ikke gi deg for dette er utrolig viktig.

  Liker

 2. Det er så utrolig mye korrupsjon i Norge, men vi har ikke noe system som avdekker korrupsjonen. I tillegg har vi elendige forhold for varslerne.
  I Norge kan vi ikke etterprøve hva som har blitt sagt under en rettssak i motsetning til andre land vi sammenligner oss med. Domstolene bruker hverken stenografer eller gjør opptak og lager ikke rettsreferat. Dette medfører en alvorlig fare for vår rettssikkerhet og uten rettssikkerhet ikke demokrati. Se: http://www.villmarken.no/rettsvesen/?p=2633

  Liker

 3. Å velge riktig er viktig – veldig viktig og det har du gjort. Når en vet hva det er å stå i slike saker som det du setter søkelys på, så kjenner en også veldig godt den maktesløsheten, skuffelsen og oppgittheten en føler når mennesker som vet, velger å tie i stede for å fremme rett og sørge for at mennesker som blir utsatt for grov urett ikke blir utsatt for justismord. Slik jeg ser det er disse menneskene akkurat like skyldige i at urett og justismord begås, som de som i første omgang utfører det. Ved årets stortingsvalg er det mye snakk om verdivalg. Hva slags verdier har mennesker som kan dekke over slike forhold som dette? Ingen mest sannsynlig. De ivaretar seg selv og bryr seg ingen ting om at andre får livene sine ødelagt av mennesker som misbruker sin makt og stillinger. Jeg vet en kan miste troen på at det er mulig å vinne frem i slike saker, men stå på videre. Du har tatt det riktige valget og vi er også en del andre som har gjort det samme. En får bare håpe at flere tar til vett og gjør det samme. Det er svært skremmende å sitte å vite at vi har mange politi og andre som sitter med kunnskap om justismord og ikke gjør noe med det. Dere har alle fortsatt et valg !!! Hvordan kan dere leve med dere selv med de feige valgene dere inntil nå har tatt? Det er aldri for sent å snu – gjør det nå – Ta et verdivalg og gjør jobben dere faktisk er lønnet for å gjøre.

  Liker

 4. Jeg har valgt å støtte deg og er ikke i tvil om at saken er som du fremstiller den. Det er jo faktisk værre enn jeg først hadde inntrykk av.
  Må si jeg er veldig skuffet over Fagforeningen som har valgt tausheten. Dette er en forening jeg har vært medlem i og en del av i mange år og som jeg trodde «sto i stormen» for sine medlemmer.
  Politiet har mange bra ledere, men det er også det motsatte. Og når de slår seg sammen mot en varsler, blir det stygt.
  Håper flere av mine kolleger velger å gi til kjenne støtte til deg.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: