STATUS

Jeg regner med at du har fått med deg at PwC – rapporten er klar. Vi har ventet så lenge. Men den som venter på noe godt….

Det vil si. Godt er feil ord. Tragisk er riktigere.

Fordi det som står i rapporten er virkelig ikke hyggelig lesning. En ting er at det jeg har sagt hele tiden bekreftes. Det er fint. Men det er et faktum at den etterforskningen som har blitt foretatt i denne saken er helt borti natta.

PwC skriver blant annet at etterforskeren ikke har hatt forutsetninger til å foreta de nødvendige kvalitetsvurderingene. Og at politiadvokaten heller ikke har foretatt kvalitetsvurderingene.

Og da er det egentlig bare å si takk og farvel. Fordi det er det samme som å si at etterforskningen like gjerne kunne vært foretatt av en snekker. Og ikke et vondt ord om snekkere. Men du skjønner hva jeg mener. Når man setter ikke – kvalifisert personell i sving til å gjøre en jobb sier det seg selv at resultatet ikke kan bli tilfredsstillende. Man ber ikke en hudlege foreta en hjerteoperasjon. Ikke hvis man ønsker overlevelse som resultat, ihvertfall.

Jeg skrev at rapporten ikke er hyggelig lesning. Men jeg har ikke lest den, altså. For jeg har den ikke. Ledelsen i Oslo politidistrikt er nemlig ikke så lysten på å gi den til meg. Eller til min advokat. Eller til advokaten til vedkommende som er utsatt for dette justismordet. Hvis du ikke har lyttet til det advokat Elden sier i videoen som er publisert på Facebooksiden «Justismord i Norge», råder jeg det til å gjøre det. Lytt særlig til det han sier om Oslo politidistrikts håndtering av rapporten så langt…..

Men pressen har altså fått tak i rapporten. Både Dagbladet, Aftenposten og NRK. Og takk og lov for det! Tenk deg hvis det ikke hadde vært tilfellet. Da hadde vi ikke visst hva som sto i den. Eller, jeg har visst det hele tiden, i og med at jeg hele tiden har visst at jeg har hatt rett. Men sånn helt offisielt hadde vi jo ikke visst det. Og med alt det merkelige som til nå har foregått i denne prosessen, er jeg jammen ikke sikker på at rapporten hadde sett helt «riktig» ut hvis det var ledelsen i Oslo politidistrikt som skulle håndtere publiseringen av innholdet sånn helt på egenhånd……

Så hva skjer videre? Det er jammen ikke godt å si. Jeg har ihvertfall forstått såpass som at ledelsen i OPD ikke er særlig fornøyd med rapportens innhold. Og det forstår jeg jo godt. Det er aldri moro å måtte innrømme at man ikke har gjort jobben skikkelig. At man har sviktet på alle punkter. Både når det gjelder etterforskningen og behandlingen av varslingen og varsleren i denne saken.

Men så handler ikke dette om moro heller. Dette er dønn alvorlig. Fordi Oslo politidistrikts opptreden har skapt enorme konsekvenser for enkeltpersoner. Og det er fremdeles et faktum at de personene som faktisk har begått de straffbare handlingene i denne saken, er frie fugler.

Og vi kan da ikke ha det sånn, folkens?

Nei, vi kan ikke det.

Status kan endre seg. Status må endre seg. Status kommer til å endre seg.

 

lillie

 

 

 

 

En tanke om “STATUS

  1. Dette var hyggelig lesning, selv om PwC sine slutninger var forventet. Det blir interessant å se hva OPD vil gjøre videre med saken. Lykke til og stå på.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: