HVA SKJER?

 

 

BayyUX6FKeA

 

 

Jeg er her fremdeles!

Det har vært stille på bloggfronten en stund. Det betyr imidlertid ikke at jeg har ligget på latsiden.

Det jobbes og jobbes herfra. Det ringes og skrives, mailes og tekstes. Min kontaktflate for tiden utgjøres i stor grad av journalister og advokater. Jeg går fremdeles på jobb i Oslo politidistrikt hver dag. Jeg avhører fornærmede, vitner og mistenkte. Og gjør dem kjent med deres rettigheter og plikter. F.eks. at de ikke har plikt til å forklare seg for politiet. Og at det er straffbart å forklare seg bevisst uriktig…..

Siden sist har jeg blitt anmeldt til Spesialenheten for politisaker. Det vil si; Siden sist har jeg fått VITE at jeg ble anmeldt i fjor. Og jeg har fått vite at jeg har blitt etterforsket i nesten ett år. Fordi en person har påstått at jeg, i egenskap av å være politi, har hentet ut opplysninger fra den saken som denne bloggen baserer seg på. En påstand tatt ut av løse lufta (igjen), og selvsagt helt uriktig. Saken mot meg er selvfølgelig henlagt som intet straffbart forhold, MEN kan Politiet AS snart stoppe disse 2 menneskene som nå til fulle har bevist at de misbruker systemet i mer eller mindre tapre forsøk på å ødelegge tilværelsen for andre?!?

Og hvor er politiet, egentlig? Og hvor er statsadvokaten? Det siste jeg hørte var at de høye herrer (og kvinner) ikke var på kontorene sine. De var visst akkurat enten på vei ut døra, eller de har vært borte en stund. Og kommer til å være utilgjengelige en periode fremover. De har kanskje ferie til gode…?

Det er på sin plass å minne  om hovedtrekkene i prosessen, så langt. Mest til hjelp for dem, som i kraft av sine (høye) stillinger har et ansvar i denne saken. Og som får betalt for å inneha det ansvaret. Det kan nemlig virke som de har glemt hva som forventes og kreves av dem, rent jobbmessig. Og jeg er selvsagt på tilbudssiden når det gjelder å friske opp hukommelsen deres.

La meg begynne med å sitere advokat Elden, fra intervjuet med Tv2 Nyhetskanalen 27. september.

«I utgangspunktet så var det en vanlig skilsmissesituasjon mellom et ektepar som hadde et barn, og da skjer det som ofte skjer, at det kommer opp påstander om vold i forhold, i dette tilfellet mot barnet. Så blir det inngitt en anmeldelse fra mor sin side, og deretter gikk alt galt. For det som skjedde så var at den anmeldelsen ble delt ut igjen slik at den ble vist både til barnet, og en venninne ble orientert om innholdet før de ga forklaring til politiet. Og på den måten så er det jo spørsmål om svekket bevisverdi av disse dokumentene, og eventuelt uriktige forklaringer fordi at politiet har vært sneversynt. De har altså ikke villet se utover hypotesen om at han som var mistenkt var skyldig.»

Når det gjelder dette vil jeg kommentere følgende, kjære leser: Det er et faktum at alle som inngir en anmeldelse til politiet gjøres kjent med at det er straffbart å forklare seg bevisst uriktig. Det er også en realitet at en av hypotesene politiet skal arbeide ut ifra i etterforskningen er mulig falsk anmeldelse fra den ene part i forbindelse med samlivsbrudd/barnefordeling/økonomisk motiv. Det føles nesten tullete å måtte presisere dette. Fordi det er så selvsagt. Fordi alle vet at slike anmeldelser er et våpen som benyttes av en del mennesker i nettopp slike sammenhenger. Og fordi jeg vet at politiansatte i hele landet, meg selv inkludert, tar denne hypotesen i betraktning i sitt daglige etterforskningsarbeid. Men så viser det seg altså at det kan glippe så innmari. Og da er det helt nødvendig å nevne dette likevel. Det virker også som de med ansvar ikke har klart for seg disse grunnleggende «tingene» innen etterforskning (og rettssikkerhet). Dermed blir det jo dobbelt viktig å skrive om det her. Igjen og igjen og igjen, om nødvendig.

Elden fortsetter:

«Hvis man går litt tilbake til Monika – saken i Bergen, så fikk jo Schaeffer ros fordi at han sa fra om en etterforskning som hadde medført en henleggelse. Her sier hun ifra om en etterforskning som har medført det som er verre, nemlig en mulig uriktig domfellelse. Og da blir man frosset litt ut, man blir uglesett, man får ikke støtte fra overordnede. Og under tvil, som politiet kalte det så blir saken sett på som en varslersak, og det har jo da nå PwC satt på plass.»

Poenget er at både Schaeffer og jeg er varslere. Han har fått velfortjent «heder og ære» (fra noen hold). Når det gjelder meg er det et faktum at Oslo politidistrikts ledelse innledningsvis jobbet hardt for at mitt varsel ikke skulle betraktes som et varsel i det hele tatt. Og det til tross for at jeg fulgte alle retningslinjer og sendte varselet i det såkalt formelle varslingssporet som gjelder for politiansatte. Det ble helt stille. Og etter et par måneder måtte jeg selv stille spørsmålet «Hva skjer med det varselet jeg faktisk har sendt inn?» Og da fikk jeg til svar at det var sendt til ekstern gransking. Og da jeg spurte hvor varselet var sendt, fikk jeg til svar at de trodde det var sendt til PwC. Og nå er det jo sånn at jeg har evnen til å undersøke opplysninger, faktisk. Så da undersøkte jeg akkurat dette. Om det stemte at varselet var sendt til gransking hos PwC. Og da viste det seg at varselet var sendt til PwC for at man skulle finne ut om varselet var et varsel… DET var det PwC skulle granske den gangen. Og skuffelsen hos Oslo politidistrikts ledelse var nok til å ta og føle på da svaret fra PwC kom; JA, Nielsens varsel er å betrakte som et varsel. (Selvsagt er det det…)

Og så begynte prosessen med å få ledelsen i Oslo politidistrikt til å ta varselet på alvor. Og etter lang og hard kamp og flere avisoppslag hadde ikke ledelsen noe annet valg enn å sende varselet til gransking. Igjen. Og nok en gang ble varselet sendt til PwC. Og denne gangen var det selve innholdet i varselet som skulle granskes.

Og etter mye frem og tilbake og trenering og styr kom PwC – rapporten. Med slakt av politiets etterforskning. Og Nielsen fikk rett. Igjen. 

Og ledelsen i Oslo politidistrikt fortsatte med uredelighetene:

Elden:   

«Ja nå har vi fortsatt ikke fått rapporten formelt, jeg har bare fått lest opp deler av den fra en journalist. Det sier jo egentlig ganske mye det også. Jeg har også fått lest opp deler av en e – postutveksling i politiet som sier at det er viktig at rapporten ikke når forsvareren, for eksempel. Og det er jo ganske spesiell tilnærming og påkaller kanskje en ny varslersak.»

Hva skal man si til sånt…..!?!

Elden:

«Men ihvertfall, innholdet i den, det er klart det er viktig, det er spørsmål om en sak skal gjenopptas eller ikke, og underkastes ny behandling i rettssystemet der man får alle opplysninger på plass.»

«Når man ser hvordan den dommen ble til, og ser hvordan politiet har gått frem og ikke etterforsket saken så vil det gi grunnlag for en ny behandling.»

Så nå kan vi altså fastslå følgende:

Granskere i det som er verdens største nettverk av revisorer, advokater og rådgivere har fastslått det Nielsen har hevdet hele tiden; At etterforskningen som ligger til grunn for denne saken er under enhver kritikk. Den nevnte etterforskningen har fått svært alvorlige konsekvenser for særlig en person. Det gir ledelsen i Oslo politidistrikt fullstendig blaffen i.

«På jobb for en trygg hovedstad.» Det er Oslo politidistrikts visjon. Eeeeehhh…… Visjon? Eller fiksjon…? 

Kampen fortsetter, kjære leser. Og fortsettelse følger, selvsagt. Det som har foregått, og stadig foregår, i denne saken, både fra den ene og den andre og Noen og enhver, kan aldri bli ugjort. Det er lenge siden jeg forsto at både motpart 1 og motpart 2 prøvde seg på en utmattelsestaktikk. Lurer på når de skal forstå at den ikke funker.

 

lillie 

 

 

  

6 kommentarer om “HVA SKJER?

 1. Du redegjør bra LK. Er ufattelig imponert over st du tar denne kampen. Den er viktig for alle i dette landet. Jeg forstår jo hvorfor PF anbefaler å ikke varsle. Man får mildt sagt et helvete. Venner forsvinner, ledelsen trenerer og man blir «aleine».
  Du er så modig. Du er tøff. Du er dyktig. Og du gjør den jobben vi fikk beskjed om at vi skulle gjøre da vi gikk politiskolen. Jeg tror de aller fleste som starter der har sterk rettferdighetssans. Det var min hovedmotivasjonen for å inneha denne jobben. Jeg har selv smakt på hva folk i ledelsen kan gjøre for å dra deg ned i søla. Virker som mange er mer opptatt av posisjonen sin enn å gjøre det som er rett.
  Stå på videre! Aldri gi deg👊

  Liker

 2. Dette er er altså hvordan forvaltningen arbeider i Norge i 2017.
  Man må bare bøye seg i støvet over Nielsens analytiske evner, stayerevne og olympiske tilbakelenthet. Politiets behandling av saken må vel vekke alle varianter av frustrasjon, vantro, sinne og fortvilelse for de berørte.
  Likevel ser det ut som at Nielsen nå er i ferd med å slå systemet i deres eget spill.
  Dersom det lykkes vil hele samfunnet tjene på det.

  Liker

 3. Du gjør en fantastisk jobb,
  ikke minst er du meget modig.
  Vi trenger så mange fler som deg.
  -Du har stor støtte blandt folket,
  som dog er skremmende for dine motstandere.
  Følger deg, din kamp og støtter deg.
  mvh Geir Ståle

  Liker

 4. Lill Karine,
  Jeg bekrefter at dette i aller høyeste grad skjer og har selv blitt falskt anmeldt 1,5år etter vi flyttet fra hverandre like før barna fyller tre år og far signaliserer ønske om å øke samværet.
  Til min store overraskelse som tidligere Offiser i Forsvaret med lang fartstid og plettfri vandel ser jeg at politiet unnlater å undersøke motparts motiv, umiddelbart former sin hypotese uten å undersøke alternative hypoteser, unnlater å hente inn og legge inn kritiske bevis i saken som undergraver deres egen hypotese.
  Jeg har nå vunnet frem, men politiet gir meg ikke anledning å bevise den fulle uskyld, nå for å ivareta sitt eget ansikt. Politi er anmeldt til spesialenheten, og stevner nå politiet inn for sivilt søksmål i Oslo Tingrett forutsatt at jeg finner en advokat som er villig å ta en sak mot den norske stat på dette felt.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: