JA OG NEI

 

BbKicPzFduR

 

 

Dette innlegget er ikke det jeg opprinnelig hadde tenkt til å poste. Det første krever mer bearbeiding.

Ihvertfall:

Det er så mye i denne prosessen jeg ikke forstår. Eller; jeg forstår jo mye mer nå enn jeg gjorde til å begynne med. Men jeg har fremdeles store vanskeligheter med å forstå hvordan alt dette kan være mulig. Jeg ser på mange måte sammenhengene og hvilke mekanismer som virker. Men det er, uansett hvor mye vi vrir og vrenger på det, et faktum at prosessen består av enkeltpersoners avgjørelser. Og disse personene har hatt mange muligheter til å handle annerledes enn de faktisk har gjort (og stadig gjør). Jeg er klar over at de virker innenfor et system. Og at systemer «er kjent for» å påvirke de personene som utgjør det. Men vi kommer jo ikke unna at disse personene har handlet, og stadig handler, på tvers av de normer og regler som dette systemet er ment å virke innenfor.

Og jeg er jo også en del av dette systemet. Og jeg handler ikke på samme måte som de andre involverte i denne prosessen. Og jeg våger å påstå at det ikke bunner i det faktum at jeg også har personlige interesser i saken. Jeg vet med meg selv at jeg ville ha reagert uansett hvem denne saken hadde rammet. Og jeg har reagert tidligere også, for å si det sånn.

Jeg er et JA – menneske. Kanskje det har noe å si? Jeg liker å se mulighetene framfor begrensningene. Jeg er fan av refleksjon og vidsyn. Og ikke så innmari glad i nei – ordet og sneversynthet. Jeg tenker at en sak har mange sider. Det fins flere løsninger på en utfordring. Og mulighetene er stort sett mange.

Og når jeg tenker på prosessen så langt, har det vært mye NEI. Fra de andre.

NEI, du får ikke denne jobben likevel. Selv om vi har lovet deg den.

NEI, du er ikke egnet til å jobbe i politiet. Selv om du har jobbet i politiet i 15 år.

NEI, vi ønsker ikke å behandle varslingen din etter gjeldende retningslinjer, selv om du har sendt varslingen i den formelle varslingskanalen slik det er påkrevet.

NEI, vi ønsker ikke å gi deg innsyn i granskingsrapporten, selv om den bygger på din egen varsling.

NEI, vi ønsker ikke å foreta oss noe som helst, til tross for at granskingsrapporten konkluderer med alvorlige feil fra politiets side.

NEI, NEI, NEI, NEI, NEI…….

Så det ligger kanskje noe der, JA.

En liten fundering, på en mandag.

Kommer jeg sterkere tilbake med mer konkret info?

JAAAAA!!!

 

 

lillie 

 

 

 

  

 

 

 

6 kommentarer om “JA OG NEI

 1. Kan forstå at det trengs å ta ett steg tibake innimellom for å få litt oversikt. Den massive nei-fronten kunne nok fått noen hver til å begynne å tvile på seg selv. Uansett, kjekt å sjå at kampånden holder fortsatt.

  Liker

 2. Forstår jeg rett at en person sitter fengslet i denne saken? I så fall er alle de NEI du nevner altså med på å la en sannsynlig uskyldig person sitte fengslet, frarøvet sin frihet. Dette kan da vel ikke politiets ledelse sitte å se på uten å foreta seg noe tenker sikkert mange. Vel det ser jo slik ut, at det er viktigere å si NEI enn å korrigere – ta opp igjen saken slik at den som mulig er urettsmessig fratatt sin frihet og inntekt kan få livet sitt tilbake. Eller er ikke et menneskets liv viktig i våre norske etater. ? spør jeg da. Jeg har flere ganger i diskusjoner spurt HVA MED DE SOM ER OFRENE? De som er uskyldige, at de skal få rettsmessig behandling eller etterforsking som finner synderen og straffer den. Uff, hvorfor er det ikke slik? Kan de leve med at uskyldige blir straffet, har de ikke samvittighet? Er karriærespillet viktigere enn andres rettsmesig behandling?
  All lykke til videre, men for meg ser det ut til at politiet snur ryggen til og tar ikke sitt ansvar for å korrigere feil. Utrolig trist så stå på.

  Liker

 3. Jeg er så glad Lilly, at du hjelper til med å få enda flere til å se politiet, rettsvesenet og eliten slik så mange andre av oss gjør!
  Lovene våre er ikke så stein hakkande gale, men der er et «lag» du er anklaget for å ikke være egnet spiller for, og dette «laget» -en sekt, har kuppet hele Norge. Det nytter ikke snakke til dem, man kan ikke ha dialog med de, de vil ikke trekke seg frivillig, man er nødt til å fjerne dem med makt.

  Liker

 4. Takk for ditt standhaftige engasjement både i denne saken, og hva den kan betyr for så mage andres saker. Jeg har jo selv opplevd hvor lett dette apparatet er tilgjengelig for å misbrukes i slike saker, og det jeg stadig grunder over er at for meg ser dette ut til å være et typisk offentlig dilemma og ukultur som også finnes innen andre etater som helsevesen, skolesektoren, teknisk etat og flere. Beregnede er at de aller fleste velger å gå i takt med systemet og heller gjør seg til lovbrytere for å unngå å rette opp og stoppe urett, enn å faktisk stå opp og varsle om uredelige kolleger. Etter mange år som leder på ulike plan både i store og små private bedrifter anser jeg først og fremst dette som en mangelfull etisk ledelse fra toppen, men selvsagt også en ukultur som får etablere seg og brer seg utover fordi ugjerninger heller blir påskjønnes enn straffet. Som lydige og systemlojale kolleger ser velger de fleste ut fra at det er tryggest å holde tett og ikke avdekke ukulturen. Slike kulturer brer seg raskt og er svært vanskelig å stoppe, da noen til enhver tid se at opprettholdelse av ukulturen kan benyttes til enkeltes fordel, og etter en tid. De alle spunnet inn i samme nettet hvor de alle har noe på hverandre som gjør at det ikke er mulig å bryte ut uten å få det ubehagelige lyset rettet mot seg.

  Liker

 5. Heier på deg!!!
  Ang. saken (som jeg bare har vag kjennskap til) – jeg har nettopp skrevet et par innlegg om et fenomen som psykiatrien kaller «foreldrefiendtliggjøring» og den tanken slo meg plutselig nå: Er dette noe som kan ha vært involvert? (ift Noen)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: