NYTTÅRSTALEN

 

BdYDyYnl_dC

 

 

 

 

Vi skriver siste dagen i 2017. Det er på tide med en oppsummering av året som har gått. Det er også tiden for å se fremover, mot det som ligger foran oss. For det ligger mye der, også når det gjelder denne saken. Den ebber ikke ut med årests siste dag. Lang ifra. 

Men det første først. 

Den er vanskelig å finne et dekkende ord for å beskrive 2017. Men hvis jeg skal forsøke; velger jeg heftig.

Året har vært en kamp. En heftig kamp. Og den har kostet. Selvsagt har den det. Og det sier jeg ikke for å syte. Jeg sier det som det er. For som jeg har bekjentgjord mange ganger nå; Jeg er opptatt av å formidle sannheten. Jeg har ingen skjult agenda.

Jeg kunne valgt å ikke ta den. Kampen. Jeg kunne jo det. 

Men jeg har veldig vanskelig for å se forbi urett og urettferdighet og løgn og fanteri. Og denne saken bobler jo over av nettopp dette. 

Og jeg er opptatt av rettssikkerhet. Og den har vært fullstendig fraværende i denne prosessen. Det jobber jeg hardt for å endre.

En  maktperson i det norske samfunnet har i denne saken utnyttet våre offentlige systemer på en slik måte og i en slik grad at det nesten er fascinderende. Men bare nesten. De systemene som både du og jeg er helt avhengige av. Det har blitt trikset og mikset, løyet, kjøpt og betalt.

Og denne fremferden har rammet en av mine nærmeste hardt. Sånn sett var valget om å ta kampen enkelt.

Jeg er vant til å manøvrere i det landskapet som også denne saken har befunnet seg i siden 2014. Jeg har solid erfaring med å etterforske komplekse, alvorlige og store straffesaker. Jeg vet hvordan politiet skal jobbe, og følgelig ser jeg kjapt når politiarbeidet ikke henger på greip. Og denne saken innneholder jo også den svært vitkige faktor at alt har gått fryktelig galt i selve politietterforskningen. Så godt som ingenting av det som skal gjøres, er gjort. Og det har fått fatale konsekvenser.

Og de som alt dette burde fått konsekvenser for, har så langt gått fri. Og slik kan vi ikke ha det. 

Ingen av oss kan ha det sånn. Og denne saken er mye større enn seg selv. Denne saken dreier seg om oss alle. Om vår tillit til at systemene fungerer etter hensikten. Om at vi kan være trygge på at de som ikke har gjort noe straffbart, går fri. Og at de som har forbrutt seg mot norsk lov blir stilt til ansvar. At de med penger og kontakter ikke skal kunne bruke makten sin og utnytte våre offentlige systemer og ramme uskyldige.

Det er det denne saken handler om.

Og derfor fortsetter både saken og kampen i 2018. Med stadig flere aktører på laget. Noen kjenner dere til allerede; Elden er med. Dagbladet er med. Aftenposten er med. NRK er med. TV2 er med. Riksadvokaten er med. Spesialenheten er med.

Noen aktører kjenner dere ikke til foreløpig. Men dere skal få vite når tiden er inne.

Sist jeg sjekket hadde Facebooksiden Justismord i Norge 4026 følgere. Det er mange, men jeg håper på mange flere. Fordi budskapet og kampen er så viktig. Fordi det fins mange saker der ute. Og kampen føres også for disse sakene.

Jeg vil benytte anledningen til å takke alle dere som har kommet med støtte og kommentarer, innspill og forslag. Tusen takk for engasjementet! Fortsett i det nye året. Spre Facebooksiden og bloggen, fortell om saken til alle dere kjenner. 

Med ønske om et trygt 2018, der rettssikkerheten står i fokus.

RIKTIG GODT NYTT ÅR!

 

lillie

6 kommentarer om “NYTTÅRSTALEN

 1. Hei,
  godt nytt år til deg og dine også.
  Det står stor respekt av mennekser som synliggjør ukultur i landet vårt slik du gjør.
  Antar du kjenner doktorgradsoppgaven til Politimannen Asbjørn Rachlew med navn «Justisfeil ved politiets etterforskning». Den er veldig godt skrevet og setter søkelys på svært menneskelige egenskaper også hos politiet.
  Lykke til videre i ditt rettferdighetsarbeid.
  Med vennlig hilsen
  Jon Henrik Leere

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: