Maktspill

Som dere sikkert alle vet er mannen til venstre på bildet leder av Politiets sikkerhetstjeneste.

Politiets sikkerhetstjeneste har ansvar for å ivareta rikets sikkerhet. Hvis man sjekker en stillingsutlysning knyttet til PST, som pr. i dag ligger ute på webcruiter, vil man blant annet se følgende under punktet Personlige egenskaper: «Du må tilfredsstille kravene til høyeste sikkerhetsklarering og autorisasjon.» Strenge krav, altså. Og det skal det selvsagt være. Men hvorfor gjelder ikke de samme, strenge kravene for ledelsen?

Så vidt meg bekjent etterforskes Sjøvold fremdeles for tjenestefeil og brudd på våpenloven. Samtidig fungerer han altså som leder for den delen av politiet som håndterer de aller mest alvorlig temaene, og han er den man forventes å lytte til under presentasjonen av den årlig trusselvurderingen. Kan noen fortelle meg hvordan det er mulig? Kan noen også fortelle meg hvorfor ikke flere reagerer på dette?

Som dere ser har jeg lagt inn et bilde av min (foreløpig) siste bok «Maktspill.» Og det er det flere grunner til. For det første har jeg en sterk formening om at svaret på de spørsmålene jeg nettopp stilte, vises i tittelen. Det dreier seg om et maktspill. Det er forskjell på folk. Og makt beskytter makt.

For det andre er det et faktum at Sjøvold spilte en stor rolle i saken som danner grunnlaget for bøkene jeg har skrevet; Det var han som var politimester i Oslo da jeg ble kastet ut av Oslo politidistrikt fordi jeg sa ifra om misligheter begått av andre ansatte. Og mens jeg ble kastet ut, klatret han bare fra en maktposisjon til en annen. Fra noe lokalt (Oslo) til noe nasjonalt (PST). Sagt på en annen måte; Fra mye makt til enda mer makt. Og når man sitter på toppen, kan man styre brikkene i spillet. Derfor ble jeg kastet ut, mens han bare fortsatte.

Jeg synes ikke det er greit, jeg. Og det tror jeg ikke dere synes heller. Derfor fortsetter jeg å skrive. Både for min egen skyld, og deres.

lillie

6 kommentarer om “Maktspill

 1. Du er tøff og sterk som står oppreist i kampen. Det du viser til om makt, overrasker meg ikke (dessverre). Men at du går ut med dette er viktig, det bør åpne noen øyne rundt om kring i offentligheten.

  Liker

 2. Makten beskytter Makten – både i Politiet og på Statsministerens kontor. Politikerne på Stortinget rår ikke over denne maktstrukturen som har bygd seg opp. De fleste politikere på Stortinget kjenner ikke til denne makten, men andre er direkte involvert. Se her fra Dagsnytt 18 i 2015, der Martin Kolberg presiserte at dette må tas i full offentlighet. Men ingen ting ryddes opp i.

  Må ses: Her 2 minutter klipp fra Dagsnytt 18: https://www.youtube.com/watch?v=4RS2l2iTgAY

  Liker

 3. Ja du er tøff som står i dette ! Du gjør en viktig jobb for menneskerettighetene og demokratiet. Jeg opplever de fleste velger rollen som marionett. Det er alt for mange som ikke bryr seg, når noen blir utsatt for urett. De tør vel ikke pga redsel for represalier. Derfor vil de ikke se, dessverre.

  Liker

 4. Hei Lill Karine

  Jeg kjemper en sak mot poilitidirektoratet. Politidirektoratet har gått mot sivilombudsmannens råd. Den som har tatt den avgjørelsen er seksjonsleder i politidirektoratetet Sissel Hammer.

  OBS: For de som ikke husker Sissel Hammer så var hun politimester i Buskerud under 22 juli og . Pga hennes inkompetanse gikk det fler menneskeliv enn nødvendig.

  Kan du ta kontakt med meg Lill Karine? Har noen spørsmål til deg.

  Liker

 5. Du store Allpakka! Leser sjøl en del om Synnøve Taftø, Juklerød, Terje Rød Larsen, Arnold Juklerød, Stay Behind, FN-medlemsdato, Jan Fredrik Wiborg, EØS/EU, og må bare bøye meg i støvet for ditt pågangsmot, engasjement og energi. Har prøvd/prøver å ta opp samfunnstema med venner og bekjente og FB, men opplever liten kunnskap og/eller interesse. Min ærbødige påstand, er at det norske folk er det mest kuede, redde og feige folkeferd. Ønska deg all lykke og hell, og eg høg og velfortjent kæm!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: